типОбука во училница
РЕГИСТАР

Аголна JS 4.0

AngularJS 4.0 курс за обука и сертификација во Индија

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Ангел JS 4.0 курс за обука

Изградба на едноставен производ Каталог Апликација како една страница апликација со користење аголна. Следниве карактеристики ќе се користат за изработка на Каталог на производи со употреба на Visual Code Text Editor.

 • Компоненти, директиви, вгнездени компоненти, цевки, форми, шаблони
 • Навигација (рутирање), пристап до надворешни податоци (REST API's), аголни услуги, итн

Objectives of AngularJS 4.0 course

This hands-on training would reduce participants learning curve for Angular 4 skill enhancement. At the end of training participants would be able to work on Angular applications. They would be able to develop Single Page Applications using Angular. Participants would be able to program code using Typescript. Participants would be able to integrate Angular UI application in to Web application.

Prerequisites of of AngularJS 4.0 Certification

HTML, CSS, основи на JavaScript. Имајќи програмирање искуство во Јава, C # ќе биде додадена предност, но не е потребно. Имајќи искуство во аголна JS ќе биде додадена предност, но не е неопходно

Course Outline Duration: 4 Days

Ден 1:

Вовед во аголна

 • Кориснички интерфејс на богат клиент
  • Манипулација со ДОМ
  • База на податоци
  • Клиентски рутирање (навигација)
  • Повикување на надворешни податоци
 • Клиентски рамки на JavaScript
  • Добрите и лошите страни на користење на DHTML, jQuery библиотека
  • MVC и MVVM
  • KnockoutJS, Angular, ReactJS, vue.js преглед

Едноставна аголна примена

 • Јазол JS & аголна CLI за градење на аголна апликација 4
 • Прва едноставна аголна 4 апликација
 • Пристап базиран на компоненти (аголна)
 • Извршување на аголна апликација

Аголна 4 Изградба Автоматизација

 • Модули за зависност од аголна примена
  • json, јазол модули
 • Преглед на Grunt, Gulp, Webpack алатки
 • Аголна употреба на Webpack (процес на групирање)
 • Дистрибуција на аголна апликација
 • Аголна архитектура

Пристап базиран на аголна компонента

 • Модули и компоненти
 • Компонента
  • методи, својства
  • Обврзување на компонентни податоци
  • Компонентни настани
  • Ги поврзува настаните на животниот циклус
 • Аголни компоненти, вгнездени компоненти

Ден 2:

Типови написи Essentials

 • Типови на букви како програмски јазик за аголна
 • Транс компилација, Отстранување на код за типови на букви
 • Класи и интерфејси
 • Конст, Нека, Стринг шаблони, .. од
 • Функции со стрелки
 • Одмори и шири оператори

Аголни директиви

 • Преглед на директивите
  • Директиви за атрибути
  • Структурни директиви
   • ngmodel
   • на пр
   • ngFor
   • ngSwitch
   • ng-дефиниција, итн
  • Прилагодена директива

Аголни цевки

 • Вградени цевки
 • Цртеж цевки
 • Async Pipe
 • Прилагодена цевка

Аголни форми (FormModule)

 • Форми
 • Контроли, Контролни групи
 • Образец Градител
 • Примена на валидација
 • Прилагодена валидација

Аголна служба

 • МОК, преглед за зависност во инјектирање
 • Преглед на услуги
 • Создавање аголна служба
 • Инјектирање прилагодена услуга

Ден 3:

HTTP модул

 • Повикувајќи REST API преку аголна http
 • ветувања
 • Извршување на операциите РЕСТ КРУД
  • $ http.get
  • $ http.post
  • $ http.put
  • $ http.delete

Модул за аголна рутирање (SPA)

 • Примена на една страница (SPA)
 • Рутирање на URL на страна на клиентот
  • Рутер модул, правци
  • Параметри за рутирање
 • Детски правци (вгнездени рути)
 • Безбедно рутирање (заштита на пат)

Ден 4

Пристап до податоци во аголна апликација

 • Користење на опсерватории
 • Користење на RxJs библиотека
 • Меѓукомпонентна комуникација

Аголно тестирање

 • Преглед на аголна и единица за тестирање
 • Јасмин, Карама алатки за тестирање
 • Пишување единица Тестови со користење јасмин
 • Вклучување на тестот со користење на Карма тест тркач

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти