типОбука во училница
време3 денови
РЕГИСТАР
Можен курс за обука и сертификација

Можен курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Преглед на можни курсеви за обука

Ansible е измислен уред способен за моментална или побрза комуникација од светлина (наречена суперлуминална). Може да испраќа и прима пораки до или од соодветен уред на било кое растојание без одлагање. Ansibles се случуваат како заговор уреди во научната фантастика.

Предуслов за анимирана обука

Основни познавања на Линукс (SUSE, Ubuntu, UNIX) ОС и команди.

Course Outline Duration: 3 Days

 1. Вовед
  • Вовед
  • Што е можно?
  • менаџмент на промени
  • Обезбедување
  • Автоматизација
  • Оркестрација
  • Зошто да се искористиш?
  • Yamla
  • Вградена безбедност
  • Продолжена
  • заклучок
 2. Архитектура и процес на проток
  • Архитектура Вовед
  • Системски побарувања
  • Преглед на компонентите
  • Процес на извршување и проток
  • Типови на извршување
  • Архитектура Заклучок
 3. Креирање на животна средина
  • Вовед
  • Инсталирање на Vagrant и VirtualBox
  • Конфигурирај Vagrant
  • Инсталирање на можноста
  • Тестирање лабораторија со вашите први можни команди
 4. Евентуален инвентар и конфигурација
  • Вовед во инвентар и конфигурација
  • Основи на инвентар
  • Демо: Основи на инвентаризација
  • Скалирање со повеќе датотеки
  • Демо: Скалирање со повеќе датотеки
  • Основи на можна конфигурација
  • Демо: можна конфигурација
  • Демо: Работење со системи базирани на Python3
 5. Можни модули
  • Можни модули Вовед
  • Основи на можни модули
  • Демо: Користење на Документи за Модул и Yum Модул
  • Демо: Користење на модул за поставување
 6. Игра и играчки
  • Вовед
  • Плеј и Основи на Playbook
  • Демо: Основна книга
  • Логика за игри и повеќе
  • Демо: Употреба на напредна игра
 7. Улоги
  • Вовед во улоги
  • Основи на улоги
  • Демо: Креирање улоги
  • Евентуален Галакси Вовед
  • Демо: Користење на евентуална галаксија

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.