типОбука во училница
време3 денови
РЕГИСТАР
Архитектура на AWS обука

Архитектура на AWS курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Архитектура на AWS курс за обука

Архитектура на AWS (Amazon Web Services) Курсот за обука ги опфаќа техничките концепти за градење на AWS инфраструктура. Курсот има за цел да ги научи архитекти на решенија како оптимално да го користат AWS облакот со користење на AWS услугите. Исто така, ќе пренесе вештини за интегрирање на овие услуги во решенија базирани на облак. Учесниците, исто така, ќе научат препорачани шеми за дизајн и AWS облак најдобрите практики за дизајнирање и оптимизирање на ИТ (иновативна технологија) решенија. Архитектонското обука на AWS ќе ги насочи студентите низ некои студии на случај кои ги претставуваат реалните светски инфраструктурни решенија на клиентите на AWS и услугите или стратегиите кои ги спроведуваат. Учесниците можат да пристапат до рацете на лабораториите за да изградат инфраструктура за веб-услуги на Амазон преку водени сесии.

Цели на архитекти на AWS обука

 • Следете ги најдобрите практики на AWS архитектурата и препорачаните принципи за да донесувате одлуки за ИТ инфраструктура.
 • Архитект сигурно, високо достапно инфраструктурно решение и скалабилно за услугите на AWS.
 • Спроведување на карактеристиките на еластичност и флексибилност во ИТ инфраструктурата со користење на AWS успешни услуги.
 • Минимизирање на трошоците и подобрување на перформансите со тоа што инфраструктурното решение засновано на AWS е високо ефикасно.
 • Користете добро архитектирана рамка за подобрување на ИТ архитектурата со AWS

Наменети публика за архитектура на AWS курс

This course is intended for Solutions Architects & Design Engineers who wish to learn how to implement & design IT infrastructure solutions on Amazon Web Services platform.

Предуслови за архитектура на AWS сертификација

Кандидатите треба да имаат знаење AWS Technical Essentials

 • Работно познавање на дистрибуирани системи
 • Запознавање со општите мрежни концепти
 • Работно познавање на мулти-ниво архитекти
 • Запознавање со концепти за облак компјутери

Course Outline Duration: 3 Days

Ден 1

 • Основни AWS знаење
 • Дизајнирање на вашата околина
 • Изработка на вашата околина на високо ниво
 • Преклопување на постоечка апликација на AWS

Ден 2

 • Скенирање со настани
 • Автоматизирање и раздвојување на вашата инфраструктура
 • Дизајнирање на чување на скала
 • Хостирање на нова веб-апликација на AWS

Ден 3

 • Четирите столбови на добро-архитектонската рамка
 • Стратегии за наплата на катастрофи и откажување
 • Смена на проблеми на вашата околина
 • Големи скали за дизајн и примери

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно контактирајте со нас.