типОбука во училница
време5 денови
РЕГИСТАР

Администрација и операции на ArcSight Logger

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Администрација и операции на ArcSight Logger

Се разбира, ArcSight Logger администрацијата и операциите ги нудат најважните решенија на ArcSight Logger решението - хардвер и софтвер - како и да ви дадат информации за тоа како да го изградите комплетно решение. Овој 5 ден ILT курс ќе ги покрие основните карактеристики на ArcSight Logger решението, како и понапредните функции. Овој курс, покрај искуството Logger, ве подготвува за испитот за сертификација на Logger.

Цели

 • Опишете, пристапете и користете ги основните карактеристики и функции на ArcSight Logger
 • Иницијализирај го Logger уредот
 • Инсталирајте и ажурирајте го формфакторот на Logger Software
 • Објаснете и спроведете ги иницијалните поставувања за чување и задржување на Logger
 • Опишете и конфигурирајте уреди за извор на настани и групи на уреди, ресивери за настани, пренасочувачи и дестинации
 • Лоцирајте ги и конфигурирајте ги Мрежните поставки, записите за грешки, далечински пристап за поддршка и продавници за доверливи сертификати
 • Објаснете и спроведете индексирање на настани и користете го градителот за пребарување на Logger
 • Пристапете и прилагодете ги контролите за прикажување во полето за пребарување и критериумите за ограничување на пребарувањето
 • Користете филтри ефикасно
 • Изврши и изгради извештаи
 • Копирајте и модифицирајте ги прашањата и шаблоните на извештајот
 • Копирајте и модификувајте контролни табли на извештаи и елементи на таблата
 • Пребарување, прегледување, креирање, уредување, овозможување и оневозможување на реално време и закажани предупредувања; конфигурирај известувања; Извештаи за извоз за понатамошна анализа
 • Резервна копија и враќање на конфигурацијата на Logger или извештаи и дефинирање на извештаи; извоз и увоз сигнални сигнали и филтри; поврате грешка и логови за ревизија

Предуслови

За да бидете успешни во овој курс, мора да имате:
Заврши обука на HP ArcSight ESM Security Analyst (AESA) Познавање на:

 • Општи функции за безбедносен уред, како што се IDS / IPS, заштитни ѕидови базирани на мрежа и домаќин, итн.
 • Заеднички функции на мрежниот уред, како што се рутери, прекинувачи, хабови итн.
 • TCP / IP функции, како што се CIDR блокови, подмрежа, адресирање, комуникации, итн.
 • Задачи на оперативниот систем на Windows, како што се инсталации, услуги, споделување, навигација и сл.
 • Можни активности за напад, како што се скенови, човекот во средината, шмркаат, DoS, DDoS, итн и можни ненормални активности, како што се црви, тројанци, вируси итн.
 • SIEM терминологија, како што се закана, ранливост, ризик, средства, изложеност, заштитни мерки итн.
  Безбедносни директиви, како што се Доверливост, Интегритет, Достапност

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

 • Вовед во Logger
 • Инсталирање и иницијализација на Logger уред
 • Инсталирање и иницијализација на софтверски логгер
 • Навигација на логер
 • Конфигурација на логгер
 • Конфигурирање на Влезот и излезот на настани на логирање
 • Поставки за администраторски систем
 • Управување со корисници и групи
 • Пребарување на настани
 • Алатки за пребарување
 • Филтри, зачувува пребарувања и закажани предупредувања
 • Извештаи на дневникот

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.


Осврти