типОбука во училница
време1 ден
РЕГИСТАР

AWS обука за техничка обука

AWS технички основи за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Преглед на предметот AWS Technical Essentials

AWS(Амазон Веб Услуги) Курс за технички основи во НЕГОВИТЕ (Innovative Technology Solutions) има за цел да ги запознае учесниците со производи, услуги и заеднички решенија на Amazon Web Services. Оваа AWS обука ќе ги покрие основните основи за да се изгради експертиза во идентификувањето на AWS услугите за да можат да донесуваат информирани деловни одлуки за ИТ решенија според на уникатни барања. Тоа ви обезбедува основи за да станете поуспешни во идентификувањето на услугите на Amazon Web Services за да можете да донесувате информирани одлуки за ИТ решенија врз основа на вашите бизнис барања и да започнете да работите на AWS.

Цели на обуката AWS за техничка обука

 • Дознајте за основните концепти на дизајн на центарот за податоци.
 • Разбирање на концепти и терминологија поврзани со AWS платформа
 • Научете да навигирате и да ја користите AWS Management Console.
 • Управување со идентитетот и пристапот (IAM) & Спроведување безбедносни практики за AWS.
 • Користат инфраструктурни услуги, вклучувајќи Амазон еластичен пресметан облак (EC2), Амазон Еластичен Блок Продавница (EBS), Амазон VPC (Виртуелен Приватен Облак), Автоматско Скалирање, Еластичен Load Balancing (ELB) и Amazon S3 (Едноставна Складишна Сервиса).
 • Користат база на податоци услуги, како што се Амазон Релациона база на податоци на услуги (RDS) и Амазон DynamoDB.
 • Спроведете алатки за управување во AWS вклучувајќи AWS Trusted Advisor и Amazon CloudWatch.

Наменета публика на курсот AWS за технички основи

Оваа AWS обука се препорачува за професионалци кои сакаат да започнат во AWS или оние кои се одговорни за опишување на AWS услугите на клиентите. Развивачите, Solution Architects и SysOps администраторите кои сакаат да ги користат услугите на AWS, исто така, можат да присуствуваат на овој курс.

Предуслови за сертификација на AWS Technical Essentials

 • Поединци одговорни за артикулирање на техничките придобивки од AWS услугите на клиентите
 • Поединци заинтересирани за учење како да започнете со користење на AWS
 • Администратори на SysOps, архитекти на решенија и програмери заинтересирани за користење на AWS услуги

Времетраење на курсот: 1 ден

 1. Вовед и историја на AWS
 2. AWS Инфраструктура: пресметување, складирање и вмрежување
 3. AWS безбедност, идентитет и управување со пристап
 4. AWS бази на податоци
 5. AWS алатки за управување

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.


Осврти