типОбука во училница
РЕГИСТАР

Син палто кеш

Син палто Кешот курс за обука и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Преглед на курсот за курсот за сино грло

на Син палто кеш е наменет за студенти кои сакаат да ги совладаат основите на апаратот CacheFlow. Студентите треба да бидат запознаени со основните мрежни концепти, како што се локалните мрежи (LAN), интернетот, безбедноста и TCP / IP. По изучувањето на овој курс, ќе разберете: Клучни концепти на кеширање и намалување на пропусниот опсег од страна на серверот Главните функции на уредот CacheFlow, како тие работат и како да ги администрираат Како уредот CacheFlow комуницира со различни системи за управување со мрежата Како да работите со инженери за техничка поддршка за решавање проблеми со уредот CacheFlow.

Intended Аудиенција на обувки за сино грло Cacheflow

 • Администратори на услуги или потенцијални корисници на апаратот CacheFlow

Предуслови за сертификација на Blue Coat Cacheflow

 • Студентите треба практично искуство со кеширање апарати и познавање на политика базирани рутирање и L4-7 префрлување.
 • Практично искуство со CacheFlow Апаратот исто така се препорачува.

Траење на курсот Времетраење: 2 дена

 • Уредот CacheFlow
 • Планирање на распоредувањето
 • Пристап и почетно подесување
 • Вовед во корисничкиот интерфејс
 • Архитектура на кеширање
 • HTTP прокси
 • Филтрирање на содржини
 • Политика за контрола на пристап
 • Напредни теми за распоредување
 • Мониторинг и сигнализација
 • Конфигурација на SNMP
 • Смена на проблеми

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти