типОбука во училница
РЕГИСТАР

Син Грб сертифициран Packetshaper Professional

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

ПЛАТЕН ПЛАТЕН СЕРТИФИКЕН ПАКЕТСКА ПРОФЕСИОНАЛНА

Овој курс е наменет за IT професионалци кои сакаат да ги развијат и совладаат вештините за правилно инсталирање, работење и конфигурирање на PacketShaper. Овој курс, исто така, опфаќа како да ги користат функциите за известување и да преземат соодветни мерки користејќи механизми за контрола на PacketShaper за да ги оптимизираат перформансите на мрежата и апликацијата. По завршувањето на овој курс студентите ќе бидат умешни во: Правилно конфигурирање на различни типови на сообраќај дрва Конфигурирање на PacketShaper да се поправат мрежните проблеми Користење на PacketShaper алатки за да се идентификуваат мрежните проблеми и да се утврди дали PacketShaper може да ги реши тие проблеми

целната публика

 • Курсот е ориентиран кон потребите за учење на работните професионалци во ИТ мрежата одговорни за отстранување на проблеми во мрежната апликација користејќи Blue Coat PacketShaper апарати.

Предуслови

Blue Coat Certified PacketShaper Администратор (BCPSA) сертификација, или откажување испит. Студентот треба да има практично искуство со уредот PacketShaper во областа со солидно разбирање на мрежното поврзување и општо познавање на однесувањето на апликациите во мрежите со широк простор.

Траење на курсот Времетраење: 3 дена

Курсот за сертификација на Blue Coat Certified PacketShaper Professional (BCPSP) е наменет за студентите кои сакаат да ги користат новите функции на PacketShaper кои овозможуваат интегрирани можности за видливост, контрола и компресија во еден апарат. Курсот BCPSP опфаќа:

 • Сино палто PacketShaper Архитектура
 • Напредна класификација
 • Категоризација на URL
 • Управување со сообраќајното дрво
 • Напредно управување со пропусен опсег
 • Разбирање на адаптивниот одговор
 • Алатки за известување за пакетчиња
 • Управување со мрежата и следење
 • Вовед во разузнавачки центар
 • Вовед во Центарот за политики

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти