типонлајн курс
РЕГИСТАР

Син Грб сертифициран Proxysg Администратор

Преглед

Предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

ПЛАН ЗА ПЛАКУВАЊЕ НА БЛАГО ПЛАЌАЊЕ УПРАВУВАЧ НА PROXYSG

Курсот за сертификација на Blue Coat Certified ProxySG Администратор (BCCPA) е наменет за ИТ професионалци кои сакаат да ги совладаат основите на Blue Coat ProxySG. По завршувањето на овој курс, ќе бидете во можност да: Опишете ги главните функции на Secure Web Gateway на ProxySG. Опишете ја улогата на ProxySG како што се однесува на другите производи на Blue Coat како дел од комплетно безбедносно решение. Конфигурирајте го ProxySG и ставете го во сервис во живо. Администрирајте ги главните функции за безбеден веб-портал на ProxySG. Изведете основно решение за проблемите на ProxySG и одлучувајте кога е соодветно да отворите барање за услуга.

Предуслови

 • Студентите треба да бидат запознаени со основни мрежи, како што се LAN, интернет, безбедност и IP протоколи.
 • Основно познавање на методите за автентикација е исто така плус.

Course Outline Duration: 3 Days

 • Вовед во ProxySG
 • ProxySG Security Deployments
 • Конфигурација на првична безбедност на ProxySG
 • Конзола за управување со ProxySG
 • Лиценцирање за безбедност на ProxySG
 • Прокси-услуги
 • Протокол за пренос на хипертекст
 • Вовед во менаџер на визуелна политика
 • Филтрирање содржини и WebPulse
 • Управување со преземања
 • Проверка на автентичност на корисници на ProxySG
 • Овластувања за автентикација
 • Автентикација со транспарентен прокси
 • Исклучоци и известувања
 • Пристапете во Влезот
 • Управување со SSL сообраќајот
 • Основни суспендирање на проблеми

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти