типОбука во училница
РЕГИСТАР
Blue Coat Certified Security Analytics Администратор

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

АНАЛИТИЧНИОТ АНАЛИТИК НА БЛАГО ПЛАСА ОДГОВОРЕН АНАЛИТИКА ЗА БЕЗБЕДНОСТ

Курсот е дизајниран за ИТ професионалци кои сакаат да ги совладаат основите на решението за безбедност на Blue Coat Security Analytics (BCSAA). По завршувањето на овој курс, ученикот ќе може: Идентификува и оценува сценарија и опции за распоредување врз основа на организациски потреби, мрежни конфигурации и капацитет за складирање. Отидете на GUI, идентификувајте ги нејзините главни функционални области и разбирајте како токените во патеката, вредности на рамката и други фактори ја одредуваат прикажаната информација. Одберете мрежни локации за фаќање на податоци и опишете ги потенцијалните импликации. Користете ја лентата за патека за да филтрирате бучава и да го стесните вашиот фокус на релевантни податоци. Користете извештаи и екстракции за да ги пронајдете и анализирате релевантните податоци.

целната публика

 • ИТ мрежа или професионалци за безбедност кои сакаат да ги совладаат основите на производите на Blue Coat, со фокус на мрежна безбедност и кои можеби немаат преземено претходни курсеви за обука на Blue Coat

Предуслови

 • Учесниците треба да бидат запознаени со мрежната администрација во дистрибуирани топологии на LAN / WAN од претпријатието, вклучувајќи ја основната администрација на Unix / Linux и имаат искуство со користење на прокси, firewalls, рутери и прекинувачи за спроведување на политиките за мрежна безбедност.
 • Основно до напредно познавање на најдобрите практики за инцидентен одговор и континуиран мониторинг е плус.

Course Outline Duration: 2 Days

 • Безбедност Анализа на производи вовед
 • Дизајн на решение
 • Инсталација и подесување
 • Кориснички интерфејс за анализа на безбедност
 • Извештаи - што ми кажуваат?
 • Филтерската лента
 • Напредни филтри за податоци за извештај за пребарување
 • Омилени
 • Екстракција на датотеки (вовед)
 • Управување, следење и одржување

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.