типОбука во училница
РЕГИСТАР

Blue Coat Certified Security Analytics Professional

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

ПРОФЕСИОНАЛНИ АНАЛИТИКИ ЗА БЕЗБЕДНОТ ПЛАТЕН СЕРТИФИЦИРАН БЕЗБЕДНОСТ

Курсот е дизајниран за учесниците кои сакаат да научат како да ја користат платформата за анализа на Blue Coat Security Analytics за да извршат буквално било каков вид мрежно следење и форензичка анализа, вклучително и истрага за инцидентни реакции, во реално време ситуациона свест и континуиран мониторинг за показатели за компромис (МОК) и напредни перзистентни закани (АПТ). По завршувањето на овој курс, ученикот ќе може: да ги прикаже оперативните функции на високо ниво на внатрешните модули на системот и да ги идентификува начинот на кој податоците тече низ системот. Користете извештаи и екстракции за да ги пронајдете и анализирате релевантните податоци за да ги решите проблемите. Користете ја платформата Security Analytics за инцидентно- одговор Користете споредби и напредни филтри за прикажување за да ги намалите резултатите од пребарувањето Применувајте ја анализата на синџирот на убивање за да откриете и опишете индикатори за компромис

целната публика

 • ИТ мрежа или професионалци за безбедност кои сакаат да го совладаат користењето на Blue Coat Security Analytics и кои имаат завршено Администраторски курс за безбедност на Аналниот тек на Blue Coat.

Предуслови

 • Учесниците треба да имаат солидно разбирање на референтниот модел на OSI и заеднички протоколи за мрежно поврзување и како тие протоколи вршат врски, да ги задржуваат државните и да ги пренесуваат податоците, заедно со основното искуство со анализа на мрежните пакети и проток, вклучувајќи ја и употребата на PCAP-датотеки, tcpdump, и Wireshark.
 • Основно до напредно познавање на најдобрите практики за одговор на инцидентот и континуиран мониторинг ќе обезбеди значителна предност.

Траење на курсот Времетраење: 2 дена

 • Теорија на операција
 • Екстракција на датотеки
 • Збогатување на податоци
 • Закани за закани
 • Ублажување на синџирот на анализа
 • Да бараме индикатори за компромис (МОК)
 • Интеграција
 • Виртуелниот датотечен систем (VFS)

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти