типонлајн курс
РЕГИСТАР
Blue Coat Web Application Reverse Proxy

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

ПЛАТНА ПРИМЕНА НА БЛА

Веб-апликацијата "Обратно прокси" на веб-апликацијата Blue Coat е наменета за ИТ мрежни професионалци кои сакаат да ги совладаат основите на имплементирање на Blue Coat ProxySG во обратен прокси-режим. По завршувањето на овој курс, ученикот ќе може: Дефинирање на обратен прокси. Објаснете ги предностите на користење на ProxySG во обратен прокси-режим. Идентификувајте ги различните типови на обратна врска со прокси Опишете како ProxySG во обратен прокси-режим се справува со HTTPS / SSL. Конфигурирај пренасочување за обратен прокси. Креирајте политики за контрола на пристап, автентикација и ублажување на закани Решавање на проблемот со ProxySG во обратен прокси режим.

целната публика

  • ИТ мрежа и професионалци за безбедност со одговорности за инсталирање и администрирање на ProxySG.

Предуслови

  • Завршување на курс за сертифицирање на Blue Coat Certified ProxySG Администратор (BCCPA).

Course Outline Duration: 1 Day

  • Вовед во обратна прокси веб апликација
  • Управување со обратна прокси
  • Кеширање
  • Контроли за пристап и политики за автентикација
  • Враќање на безбедноста на обратно

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.