типОбука во училница
РЕГИСТАР

БЛУКАТ фундаментално

BlueCat основен курс за обука и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Основен курс за обука на BlueCat

на Основи на BlueCat инструктор-курс за обука подготвува студентите да управуваат со сите аспекти на DHCP и DNS преку адреса менаџер. Студентите започнуваат со изградба на нова конфигурација и потоа ја користат за да развијат практично искуство создавајќи IP, DNS и DHCP податоци.

Наменета публика на BlueCat фундаментална обука

Овој курс е наменет за поединци вработени како DNS, DHCP и IPAM администратори кои имаат потреба од сеопфатно разбирање на Адресарот.

Предуслови за BlueCat Основен курс за сертификација

Учениците треба да имаат општо разбирање на концептите за мрежно поврзување, како и силно разбирање на концептите поврзани со DHCP, DNS и IPv4 адресирање.

Траење на курсот Времетраење: 4 дена

 • Модул 1: Разбирање на BLUECAT
 • Модул 2: добивање на системот подготвен
 • Модул 3: Навигација на системот
 • Модул 4: Управување со IPV4 адресниот простор
 • Модул 5: Управување со IPV6 адресниот простор
 • Модул 6: Конфигурирање на DHCP во менаџерот на адреси
 • Модул 7: напредни функции на DHCP
 • Модул 8: Конфигурирање на DHCP фалсификување
 • Модул 9: Управување со DNS
 • Модул 10: рекурзивен DNS
 • Модул 11: Динамички DNS

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

Чекори за сертификација на BFCP

 • Заврши Основи на BlueCat
 • Поминете соодветно Основи на BlueCat Сертифициран професионален (BFCP) испит

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти