типОбука во училница
РЕГИСТАР

BlueCat IPAM Essentials

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

BlueCat IPAM Essentials

IPAM Essentials е воведен курс за е-учење кој им овозможува на мрежните професионалци функционално разбирање на BlueCat Address Manager со фокус на системската навигација и обезбедување на IPAM-објекти, особено статични IP адреси, записи на DNS ресурси и опсези на DHCP и резервации. Предметот претпоставува дека присутните имаат општо разбирање за концептите за мрежно поврзување, како и за адресирањето на DNS, DHCP и IPv4. За да понудете најголема флексибилност за вашиот персонал, IPAM Essentials може да се гледа на Learning SPACE, системот за управување со учењето на BlueCat.

Цели

  • По успешното завршување на IPAM Essentials, присутните можат:
  • Отидете на системот за менаџери за адреси
  • Користете разни функции, вклучувајќи ги функциите за пребарување и вчитување податоци
  • Обезбедување IPv4 адреси
  • Управувајте со рангот и резервите на DHCP
  • Управување со записи на ресурси за DNS

целната публика

Овој курс е наменет за поединци кои ќе обезбедат записи од DNS ресурси, опсези на DHCP и резервации и статични IP адреси.

Предуслови

Предметот претпоставува дека присутните имаат општо разбирање на концепти за мрежно поврзување и TCP / IP протоколи, како и разбирање на адресирање на DNS, DHCP и IPv4.

Времетраење на курсот: 1 ден

  • Модул 1: Разбирање на BlueCat
  • Модул 2: IPv4 Моделирање
  • Модул 3: Конфигурирање на DHCP
  • Модул 4: Конфигурирање на DNS

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контакт.


Осврти