типОбука во училница
РЕГИСТАР

BlueCat безбедност и напредна конфигурација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

BlueCat безбедност и напредна конфигурација

Blue Cat Security и Advanced Configuration е 8-часовен курс дизајниран да ги научи безбедноста и напредните IPAM концепти на администраторите.

Цели

 • Разбирање на начините на кои BlueCat обезбедува DNS компоненти
 • Користете алатки за моделирање на IPv4 за манипулирање со IPv4 адресите
 • Користете најдобри практики за понатамошно обезбедување на вашите BlueCat системи
 • Разбирање на DNS архитектури
 • Конфигурирај ги DNS-записите за вчитување и каналите за логирање на DNS
 • Подобрување на TSIG безбедност за зона трансфери
 • Конфигурирајте ги DNSSEC потпишаните зони и валидирачките резолутори
 • Конфигурирајте го ограничувањето на одговорот за да ги ублажите нападите на одбивањето на услугата
 • Конфигурирајте заштита на закана од DNS за да спречите пренасочување на DNS до малициозни сајтови

целната публика

Овој курс е наменет за поединци вработени како DNS, DHCP и IPAM администратори кои управуваат со DNS и DHCP користејќи BlueCat DNS / DHCP сервери и се заинтересирани да дознаат повеќе за безбедносните функции.

Предуслови

 • Овој курс претпоставува дека присутните имаат општо разбирање на концепти за мрежно поврзување и TCP / IP протоколи, како и силно разбирање на адресирање на DNS, DHCP и IPv4.
 • Студентите, исто така, треба да имаат завршено курс BlueCat Fundamentals пред да го полагате овој курс.

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

 • Модул 1: Обезбедување Bluecat системи
 • Модул 2: Обезбедување на DNS
 • Модул 3: безбедни архитекти на Dns
 • Модул 4: Видови на DNS напади
 • Модул 5: Dnssec
 • Модул 6: Заштита на закани со Dns
 • Модул 7: Напредна конфигурација на DNS
 • Модул 8: Dhcp Отпечаток од прст

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

Чекори за сертификација на BACP:

Препорачани курсеви за да се заврши:

 • Курс 1 - Основи на BlueCat

Задолжителен курс да се заврши:

 • Се разбира 2 - BlueCat безбедност и Напредна конфигурација
 • Полагање на напредни сертифициран професионален (BACP) тест на BlueCat

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти