типОбука во училница
време5 денови
РЕГИСТАР
Cassandra обука и сертификација курс

Cassandra обука и сертификација курс

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Cassandra Course

This course is designed to impart knowledge of Cassandra concepts, high-scalable Data models and Cassandra Architecture. In this tutorial, You will also learn Differences between RDBMS and Cassandra, various benefits of working with Cassandra, CAP Theorem, NoSQL databases, Node Tool Commands, Indexes, Cluster, Cassandra and MapReduce and advanced frameworks like Thrift, AVRO, JSON and Hector Client.

Цели на обуката на Касандра

 • Џин длабоко увид во концептите на Касандра и архитектурата
 • Разбирање на разликите помеѓу Базе и Касандра
 • Дознај Клучни карактеристики на NoSQL база на податоци и CAP теорема
 • Инсталирајте, конфигурирајте и следете ја Касандра
 • Научете како да го имплементирате управувањето со кластери, индексирање и моделирање податоци во Касандра
 • Разбирање на основите на Thrift, AVRO, JSON и Hector Client

Наменети публиката на курсот Касандра

 • Професионалци кои управуваат со големи количини на податоци
 • Проект менаџери и работни професионалци кои се стремат кон кариера во NoSQL и Cassandra
 • ИТ програмери и тестери кои сакаат да ги прошират своите димензии за да работат со најголеми, познати во организациите
 • Дипломирани дизајнери Проекти за управување со бази на податоци

Prerequisites for Cassandra Certification

 • Студентот треба да биде запознаен со основите на Linux командната линија и да користи текстуален уредувач на Linux како VIM, Nano или emacs.
 • Некои од изминатите SQL избрани искуства, исто така, ќе бидат корисни.
 • Потребна е минимална изложеност на концепти за складирање на Java, бази на податоци или податоци.

Course Outline Duration: 5 Days

 1. Вовед во Касандра
  • Воведување на Касандра
  • Разбирање на она што е касандра?
  • Учење што се користи за касандра?
  • Теорема на КАП
  • Архитектура на кластери
  • Евентуална конзистентност
  • Разбирање на системските барања
  • Разбирање на нашата лабораторија
 2. Да започнеме со Касандра
  • Разбирање на Касандра како Дистрибутер ДБ
  • Кодош
  • Озборувања
  • Учење Како податоците се дистрибуираат
  • репликација
  • Виртуелни јазли
 3. Инсталирање на Касандра
  • Преземање на Касандра
  • Јава
  • Разбирање на датотеките за конфигурација на касандра
  • Касандра предниот и режимот на позадина
  • Проверка на статусот на Касандра
  • Пристап и разбирање на структурата на дневникот
 4. Комуницирање со Касандра
  • Користење на CQLSH
  • Креирање база на податоци
  • Дефинирање на Keyspace
  • Бришење на Keyspace
  • Креирање табела
  • Дефинирање на колони и податоци
  • Дефинирање на примарен клуч
  • Препознавајќи го клучот за партиција
  • Одредување на опаѓачки кластерски налог
  • Разбирање на начини за пишување на податоци
  • Користење INSERT INTO команда
  • Користење команда за COPY
  • Разбирање како податоците се складираат во Касандра
  • Разбирање Како податоците се зачувуваат во Диск
 5. Разбирање на моделирање на податоци во Касандра
  • Разбирање на модел на податоци
  • Разбирање каде клаузула критериуми во Касандра
  • Вчитување податоци за масовно
  • JSON формат Увоз и извоз
  • Користење на примарен индекс
  • Креирање на секундарен индекс
  • Дефинирање на Композитен поделбен клуч
 6. Креирање апликација со помош на Касандра
  • Разбирање на Касандра Возачите
  • Истражување на Java Driver во Datastax
  • Поставување на Eclipse Environment
  • Креирање веб-страница за апликација
  • Стекнување на датотеки за драјвери за Јава
  • Разбирање на Пакување со помош на Maven
  • Разбирање на пакувањето со рачни методи
  • Поврзување со Кластерот за Касандра користејќи веб-страница
  • Изведување на барањето користејќи веб-страница во Касандра
  • Користење на примерот на моделот MVC
 7. Ажурирање и бришење на податоци
  • Ажурирање на податоците
  • Разбирање на ажурирање на дела
  • Бришење на податоци
  • Разбирање на улогата на надгробни споменици
  • Користење на TTL
 8. Cassandra Multinode Cluster Setup
  • Разбирање на избор на хардвер за производство
  • Разбирање на RAM меморија и процесорот Препораки
  • Работи што треба да се разгледаат при изборот на меморија
  • Работи што треба да се разгледаат при распоредување во облак
  • Разбирање на јазлите на Касандра
  • Поставување на мрежна конекција
  • Одредување на седните јазли
  • Подигнување на јазол
  • Чистење на јазол
  • Користење на касандра-стрес за стрес тестирање кластер
 9. Мониторинг и одржување на Касандра - ДЕЛ 1
  • Разбирање на алатките за следење на Cassandra
  • Користење на Nodetool
  • Користење на Jconsole
  • Учење за OpsCenter
  • Разбирање на поправка
  • Поправка на јазли
  • Разбирање на доследност
  • Разбирање на предавањето за навестување
  • Разбирање Читање поправка
 10. Мониторинг и одржување на Касандра - ДЕЛ 2
  • Отстранување на јазол
  • Ставање на јазол назад кон услугата
  • Издвојување на јазол
  • Отстранување на мртви јазол
  • Редефинирање на повеќе центри за податоци
  • Промена на типови на снович
  • Модифицирање на cassandra-rackdc.properties
  • Промена на стратегијата за репликација
 11. Разбирање на резервни копии, враќање и подесување на изведбата
  • Разбирање концепти за зачувување и враќање во Касандра
  • Преземање на слика
  • Поединечна резервна копија
  • Користење на функцијата Завршен дневник
  • Користење на методи за враќање
  • Стратегии за складирање и подесување на ОС
  • JVM Tuning
  • Стратегии за кеширање
  • Набивање и компресија
  • Стратегии за тестирање на стрес

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.

Дел 1Вовед во Касандра
Читање на 1Воведување на Касандра
Читање на 2Разбирање на она што е касандра?
Читање на 3Учење што се користи за касандра?
Читање на 4Теорема на КАП
Читање на 5Архитектура на кластери
Читање на 6Евентуална конзистентност
Читање на 7Разбирање на системските барања
Читање на 8Разбирање на нашата лабораторија
Дел 2Да започнеме со Касандра
Читање на 9Разбирање на Касандра како Дистрибутер ДБ
Читање на 10Кодош
Читање на 11Озборувања
Читање на 12Учење Како податоците се дистрибуираат
Читање на 13репликација
Читање на 14Виртуелни јазли
Дел 3Инсталирање на Касандра
Читање на 15Преземање на Касандра
Читање на 16Јава
Читање на 17Разбирање на датотеките за конфигурација на касандра
Читање на 18Касандра предниот и режимот на позадина
Читање на 19Проверка на статусот на Касандра
Читање на 20Пристап и разбирање на структурата на дневникот
Дел 4Комуницирање со Касандра
Читање на 21Користење на CQLSH
Читање на 22Создавање база на податоци, дефинирање на клучен збор, бришење на клучен збор
Читање на 23Креирање табела
Читање на 24Дефинирање на колони и податоци
Читање на 25Дефинирање на примарен клуч
Читање на 26Препознавајќи го клучот за партиција
Читање на 27Одредување на опаѓачки кластерски налог
Читање на 28Разбирање на начини за пишување на податоци
Читање на 29Користење INSERT INTO команда
Читање на 30Користење команда за COPY
Читање на 31Разбирање како податоците се складираат во Касандра
Читање на 32Разбирање Како податоците се зачувуваат во Диск
Дел 5Разбирање на моделирање на податоци во Касандра
Читање на 33Разбирање на модел на податоци
Читање на 34Разбирање каде клаузула критериуми во Касандра
Читање на 35Вчитување податоци за масовно
Читање на 36JSON формат Увоз и извоз
Читање на 37Користење на примарен индекс
Читање на 38Креирање на секундарен индекс
Читање на 39Дефинирање на Композитен поделбен клуч
Дел 6Креирање апликација со помош на Касандра
Читање на 40Разбирање на Касандра Возачите
Читање на 41Истражување на Java Driver во Datastax
Читање на 42Поставување на Eclipse Environment
Читање на 43Креирање веб-страница за апликација
Читање на 44Стекнување на датотеки за драјвери за Јава
Читање на 45Разбирање на Пакување со помош на Maven
Читање на 46Разбирање на пакувањето со рачни методи
Читање на 47Поврзување со Кластерот за Касандра користејќи веб-страница
Читање на 48Изведување на барањето користејќи веб-страница во Касандра
Читање на 49Користење на примерот на моделот MVC
Дел 7Ажурирање и бришење на податоци
Читање на 50Ажурирање на податоците
Читање на 51Разбирање на ажурирање на дела
Читање на 52Бришење на податоци
Читање на 53Разбирање на улогата на надгробни споменици
Читање на 54Користење на TTL
Дел 8Cassandra Multinode Cluster Setup
Читање на 55Разбирање на избор на хардвер за производство
Читање на 56Разбирање на RAM меморија и процесорот Препораки
Читање на 57Работи што треба да се разгледаат при изборот на меморија
Читање на 58Работи што треба да се разгледаат при распоредување во облак
Читање на 59Разбирање на јазлите на Касандра
Читање на 60Поставување на мрежна конекција
Читање на 61Одредување на седните јазли
Читање на 62Подигнување на јазол
Читање на 63Чистење на јазол
Читање на 64Користење на касандра-стрес за стрес тестирање кластер
Дел 9Мониторинг и одржување на Cassandra --- ДЕЛ 1
Читање на 65Разбирање на алатките за следење на Cassandra
Читање на 66Користење на Nodetool
Читање на 67Користење на Jconsole
Читање на 68Учење за OpsCenter
Читање на 69Поправка на јазли
Читање на 70Разбирање на доследност
Читање на 71Разбирање на предавањето за навестување
Читање на 72Разбирање Читање поправка
Дел 10Мониторинг и одржување на Cassandra --- ДЕЛ 2
Читање на 73Отстранување на јазол
Читање на 74Ставање на јазол назад кон услугата
Читање на 75Издвојување на јазол
Читање на 76Отстранување на мртви јазол
Читање на 77Редефинирање на повеќе центри за податоци
Читање на 78Промена на типови на снович
Читање на 79Модифицирање на cassandra-rackdc.properties
Читање на 80Промена на стратегијата за репликација
Дел 11Разбирање на резервни копии, враќање и подесување на изведбата
Читање на 81Разбирање концепти за зачувување и враќање во Касандра
Читање на 82Преземање на слика
Читање на 83Поединечна резервна копија
Читање на 84Користење на функцијата Завршен дневник
Читање на 85Користење на методи за враќање
Читање на 86Стратегии за складирање и подесување на ОС
Читање на 87JVM Tuning
Читање на 88Стратегии за кеширање
Читање на 89Набивање и компресија
Читање на 90Стратегии за тестирање на стрес