типОбука во училница
РЕГИСТАР

CCNA рутирање и префрлување

CCNA рутирање и префрлување V3.0 курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Содржина на курсот

Распоред и такси

сертификација

CCNA рутирање и префрлување v3.0 курс за обука

CCNA v3 сертификација обука ги вклучува двата меѓусебно поврзувачки Cisco мрежни уреди, дел 1 (ICND1) и интерконекција на Cisco мрежни уреди, дел 2 (ICND2) курсеви споени во една. Учесниците ќе научат да инсталираат, конфигурираат, работат и управуваат со основните IPv4 / IPv6 мрежи. Овој CCNA bootcamp на рутирање и префрлување разбира, исто така, дава знаење за конфигурирање на LAN прекинувач и IP рутер, поврзување со WAN и наоѓање безбедносни закани. Оваа обука CCNA ќе ги опфати деталните и детални теми поврзани со смена на проблеми во мрежите на претпријатието и ќе подготви кандидати за реалниот свет откако ќе ја завршат нивната CCNA сертификација.

По CCNA рутирање и префрлување v3.0 курс завршување, учесниците ќе се здобијат со клучните вештини и знаења за конфигурирање, работење, управување и отстранување на мрежа на средни претпријатија, вклучувајќи ја и можноста за обезбедување на безбедноста на мрежата.

Objectives of CCNA Training

 • Научете како да работите на LAN со средна големина со повеќе прекинувачи
 • Управувајте со поддршката за VLAN, опфаќајќи дрво и развод.
 • Разбирање на WAN технологии и конфигурирање на OSPF и EIGRP во IPv6 / IPv4
 • Работа со мрежни функции за точки за пристап, firewalls и безжични контролери
 • Разбирање на основите на QoS, облак услуги, и мрежна програмабилност.
 • Решавање на проблеми на претпријатието мрежни распоредувања и управување со услуги за непречено работење на мрежа.

Наменети публиката за КЦНА курс

CCNA рутирање и префрлување е за мрежни специјалисти, мрежни администратори и инженери за мрежна поддршка со 1-3 години искуство. Оваа сертификација може да биде ситуација на пилешко или јајце, бидејќи многу позиции за мрежна поддршка ги бараат CCNA сертификација.

Предуслови за CCNA сертификација

Пред да се земе курсот CCNA, учениците треба да бидат запознаени со:

 • Основна компјутерска писменост
 • Основни вештини за навигација на оперативниот систем за компјутер
 • Основни вештини за користење на интернет
 • Основно познавање на IP адреса
 • Добро разбирање на основите на мрежата

Course Outline 5 Days

 1. Градење на едноставна мрежа
  • Функции за мрежно поврзување
  • Модел за комуникација домаќин-домаќин
  • LANs
  • Оперативен Cisco IOS софтвер
  • Започнување на прекинувач
  • Ethernet и Switch операција
  • Отстранување на проблеми со заеднички медиумски прашања
 2. Воспоставување на Интернет конекција
  • TCP / IP Интернет слој
  • IP адресирање и подмрежи
  • TCP / IP транспорт слој
  • Функции на рутирање
  • Конфигурирање на Cisco рутер
  • Процес на испорака на пакети
  • Овозможување на статичко рутирање
  • Управување со сообраќајот со користење на ACLs
  • Овозможување на интернет конекција
 3. Управување со безбедноста на мрежниот уред
  • Обезбедување административен пристап
  • Спроведување на уред за стврднување
  • Спроведување Филтрирање на сообраќај со ACLs
 4. Воведување на IPv6
  • Основен IPv6
  • Конфигурирање на рутирање на IPv6
 5. Градење мрежа со средна големина
  • Имплементирање VLANs и ковчези
  • Рутирање помеѓу VLANs
  • Користење на Cisco Network Device како DHCP сервер
  • Отстранување на проблеми со VLAN поврзување
  • Градење на излишни комутирани топологии
  • Подобрување на резервираните компресирани топологии со EtherChannel
  • Layer 3 вишок
 6. Решавање на проблеми Основно поврзување
  • Отстранување на проблеми со IPv4 мрежно поврзување
  • Отстранување на проблеми со IPv6 мрежно поврзување
 7. Мрежи за широка област
  • WAN Technologies
  • Конфигурирање на сериска енкапсулација
  • Воспоставување на WAN конекција користејќи Frame Relay
  • VPN решенија
  • Конфигурирање на GRE тунели
 8. Спроведување на решение базирано на EIGRP
  • Спроведување на EIGRP
  • Смена на проблеми EIGRP
  • Спроведување на EIGRP за IPv6
 9. Спроведување на скалабилно решение базирано на OSPF
  • Спроведување на OSPF
  • Имплементација на Multiarea OSPF IPv4
  • Решавање на проблеми Multiarea OSPF
  • OSPFv3
 10. Управување со мрежни уреди
  • Конфигурирање на мрежни уреди за поддршка на мрежните протоколи за управување
  • Управување со Cisco уреди
  • лиценцирање

Лаборатории

 • Префрлете го стартувањето и почетната конфигурација
 • Отстранување на проблеми со медиумите
 • Поставување на рутерот и почетна конфигурација
 • Конфигурирајте статичка маршрута, DHCP и превод на мрежни адреси
 • Подобрете ја безбедноста на рутерот и конфигурацијата на прекинувачот
 • Утврдување на уредот
 • Филтрирај сообраќај со ACLs
 • Подобрен - Отстранување на ACLs
 • Конфигурирај Основен IPv6
 • Спроведете IPv6 без државна автоконфигурација
 • Спроведување на рутирање на IPv6
 • Конфигурирај проширена комутирана мрежа
 • Конфигурирај DHCP сервер
 • Отстранување на проблеми со VLANs и стебла
 • Остварете СТП
 • Конфигурирај EtherChannel
 • Решавање проблеми со IP-поврзувањето
 • Конфигурирајте ја и рестартирајте ја конечната конекција
 • Воспоставување WAN Relay Relay
 • Воспостави ГРЕ тунел
 • Спроведување на EIGRP
 • Отстранување на EIGRP
 • Спроведете EIGRP за IPv6
 • Спроведување OSPF со една област
 • Конфигурирање на OSPF на повеќеагорија
 • Решавање на проблеми со Multiarea OSPF
 • Конфигурирај го Multiarea OSPFv3
 • Конфигурирај Основни SNMP и Syslog
 • Управување со Cisco уредите и лиценцирање
 • ICND1 Super Lab (по избор)
 • Подобрен - Конфигурирај го HSRP (опционално)
 • ICND2 Super Lab (по избор)

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

CCNA сертификација

Студентите кои присуствуваат на CCNA рутирање и преклопување целосно ќе се подготват да се земе CCNA Композитен испит: 200-120 CCNAX е сложено испит поврзани со Cisco CCNA рутирање и преклопување сертификација. Кандидатите можат да се подготват за овој испит со преземање на интерконекција Cisco Networking Devices: Accelerated (CCNAX) курс. Овој испит ги тестира знаењата и вештините на кандидатот потребни за инсталирање, работење и отстранување на мрежа од мали и средни претпријатија. Темите ги вклучуваат сите области опфатени со ICND 1 и ICND2 испити.


Осврти