типОбука во училница
РЕГИСТАР
ceh v10 обука во Гургаон

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

CEH v10 курс за обука

CEH е најнапреден светски етички хакерски курс кој ги опфаќа 20 од најважните безбедносни домени кои секој поединец ќе треба кога планира да ја засили позицијата на безбедноста на информациите од нивната организација. Овој курс обезбедува хакирање техники и алатки кои се користат од страна на хакери и безбедноста на информациите професионалци. Да им се обезбеди на работодавачите доверба дека не само што ги познавате своите работи, туку можете да ја завршите работата, да го оспорите испитот C | EH (Practical) за да ги докажете своите вештини.

Цели на CEH v10 курс за обука

 • Клучни прашања кои го опфаќаат светот на информациската безбедност, процесот на управување со инциденти и тестирањето за пенетрација.
 • Различни типови на стапалки, алатки за отпечатоци и контрамерки.
 • Мрежни скенирање техники и скенирање контрамерки.
 • Техники на броење и контрамерки за броење.
 • Методика на хакирање на системот, стеганографија, напади на стеганализа и покривање на патеки.
 • Различни видови тројанци, тројански анализи и тројански контрамерки.
 • Работа со вируси, анализа на вируси, компјутерски црви, постапка за анализа на малициозен софтвер и контрамерки.
 • Пакети шмркаат техники и како да се одбранат од шмркање.
 • Техники за социјално инженерство, идентификација на кражби и контрамерки за социјален инженеринг.
 • DoS / DDoS напади техники, botnets, DDoS напад алатки, и DoS / DDoS контрамерки.
 • Техники за киднапирање сесии и контрамерки.
 • Различни типови напади на веб сервер, методологија на напади и контрамерки.
 • Различни видови напади на веб апликации, методологија за хакирање на веб апликации и контрамерки.
 • SQL инјекција напади и алатки за откривање на инјектирање.
 • Безжично шифрирање, методологија за безжично хакирање, алатки за безжично хакирање и алатки за безбедност на Wi-Fi.
 • Мобилен платформа напад вектор, ранливоста на Андроид, мобилни безбедносни упатства и алатки.
 • Firewall, IDS и honeypot техники за затајување, алатки за затајување и контрамерки.
 • Различни облак компјутери концепти, закани, напади, и безбедносни техники и алатки.
 • Различни типови криптографски шифри, Јавна клучна инфраструктура (ПКИ), криптографски напади и алатки за криптоанализа.
 • Различни видови на тестирање на пенетрација, ревизија на безбедност, проценка на ранливоста и патна мапа за тестирање на пенетрација.
 • Извршете анализа на ранливост за да ги идентификувате безбедносните дупки во мрежата на целна организација, комуникациската инфраструктура и крајните системи.
 • Различни закани за IoT платформи и да научат како безбедно да ги заштитат IoT уредите безбедно.

Intended Audience of CEH v10 Course

 • Етички хакери, систем администратори, мрежни администратори и инженери, Webmanagers, ревизори, професионалци за безбедност воопшто.

Prerequisites of CEH v10 Certification

Кандидатите мора да имаат сертификат CEH или CEH (ANSI) за да добијат сертификат CEH (Практичен).
Успешните кандидати можат да ги претставуваат и двете од нивните квалификации како CEH (ANSI) и CEH (Practical) акредитиви.

Course Outline Duration: 5 Days

 • Вовед во етичко хакерство
 • Отпечаток и извидување
 • Скенирање мрежи
 • Попис
 • Анализа на слаби точки
 • Систем Хакерство
 • Закани за малициозен софтвер
 • Душка
 • Социјално инженерство
 • Одбивање на услуга
 • Киднапирање на сесија
 • Избегнувајќи IDS, Firewalls и Honeypots
 • Хакирање на веб сервери
 • Хакерство на веб апликации
 • SQL Injection
 • Хакерство безжични мрежи
 • Хакирање мобилни платформи
 • IoT Hacking
 • Cloud computing
 • Криптографија

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

Детали за испит: -

ЦЕХ (ANSI)

 • Испитен наслов: сертифициран етички хакер (ANSI)
 • Испитна шифра: 312-50 (ECC EXAM), 312-50 (VUE)
 • Број на прашања: 125
 • Времетраење: 4 часа
 • Достапност: ECCEXAM / VIEW
 • Тест формат: повеќекратен избор

ЦЕХ (ПРАКТИЧЕН)

 • Испитен наслов: сертифициран етички хакер (практичен)
 • Број на практични предизвици: 20
 • Времетраење: 6 часа
 • Достапност: Aspen-iLabs
 • Тест формат: iLabs сајбер опсег
 • Предаден резултат: 70%