типОбука во училница
време5 денови
РЕГИСТАР

ГЕО курс за обука и сертификација

Сертифициран етички хакер ( CEH v9 ) Training & Certification Course

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Certified Ethical Hacker Training (CEH v9 Certification)

Обука за етички хакер од ЕК-Советот потврдува професионално лице за безбедност како етички хакер и пенетрација тестер. Обуката на ЦЕХ ги зајакнува способностите да се заштитат од слабостите и ранливостите на мрежната инфраструктура и нелегалното хакерство.

A CEH сертификација becomes imperative with the increasing security threats to computer networks and web servers and there is a great need to make networks “hacker-proof”. The best way to do this is by understanding the methods employed by hackers to intrude into systems. A Сертифициран етички хакер (CEH v9) почнува да размислува на некој начин "нелегален хакер"Но го користи Етички хакерски сертификат и алатки на Советот на ЕУ за правно да навлезат и тестираат мрежи и компјутерски системи. Оваа етичка хакерска обука ќе ги потопи учениците во интерактивна средина каде што ќе бидат прикажани како да ги скенираат, тестираат, пробијат и обезбедат сопствените системи.

Цели CEH V9 Обука

 • Се навлезат во мрежни системи со помош на разни алатки за тестирање на јачината на мрежата.
 • Learn how to test, scan, hack and secure networks and systems in this ЦЕХ обука програма.
 • Земете во-длабочината на теоретско познавање на сертифицирани етички хакерски обуки и богато практично искуство во хакерски тест мрежи.
 • Научете ги периметарските одбрани за скенирање и напади на сопствени мрежи во овој етички хакерски курс
 • Дознајте различни техники како што се откривање на упад, социјално инжинерство, креирање политики, прелевање на бафери, DDoS напади, креирање на вирус итн.
 • Разбирање на различни хакерски напади и закани за облак компјутери технологија во овој етички хакерски разбира
 • Наведете различни лекови за да се сретнете со cloud computing напади во овој хакерски курс
 • Разбирање на длабински техники за тестирање на пенкало за да се идентификуваат заканите во облачните системи
 • Истражувајте го крвавењето на срцето CVE-2014-0160, Shellshock CVE-2014-6271 и пудлите CVE-2014-3566
 • Истражете како да пробиете со мобилни телефони
 • Дознај повеќе за најновите вируси, тројанци и backdoors
 • Разберете ги безбедносните контроли, законите и стандардите во оваа етичка хакерска обука

Публика за курсот CEH v9

This ethical hacking certification helps in mastering the methodology to be used in ethical hacking scenarios or penetration testing. It is ideal for security professionals, security officers, auditors, site administrators, and IT professionals who are concerned with maintaining the integrity of a network infrastructure.The course also helps cracking the Сертифициран Етички хакер за сертифициран ЕС испит 312-50.

Предуслови за CEH v9 сертификација

 • Основни познавања за вмрежување
 • Основно познавање на серверот и мрежните компоненти.

Course Outline Duration: 5 Days

 1. Вовед во етичко хакерство
 2. Отпечаток и извидување
 3. Скенирање мрежи
 4. Попис
 5. Систем Хакерство
 6. Закани за малициозен софтвер
 7. Одалечување IDS, Firewalls и Honeypots
 8. Душка
 9. Социјално инженерство
 10. Одрекувањето на сервисот
 11. Киднапирање на сесија
 12. Хакерство на веб сервери
 13. Хакерство на веб апликации
 14. SQL Injection
 15. Хакерство безжични мрежи
 16. Хакирање мобилни платформи
 17. Cloud computing
 18. Криптографија

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

сертификација

на Сертифициран етички Хакер испит 312-50 може да се земе на последниот ден од обуката (опционално). Студентите треба да го положат онлајн испит за да добијат сертификација CEH.
 • Наслов на испит: Сертифициран етички хакер (ANSI)
 • Испитот законик: 312-50 (ECC EXAM), 312-50 (VUE)
 • Број на прашања: 125
 • Времетраење: 4 часа
 • Тест формат: Повеќекратен избор
 • Предавање резултат: 70%

Осврти