типОбука во училница
време2 денови
РЕГИСТАР
CEPH130 - Ред Хет Ceph складирање за OpenStack технологии

Red Hat Ceph складирање за OpenStack технологии (CEPH130) обука и сертификација на курсот

Преглед на курсот

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Red Hat Ceph Storage for OpenStack Technologies Training

Ред Хет Ceph складирање за OpenStack технологии (CEPH130) дава преглед на архитектурата Red Hat Ceph Storage и нејзиното распоредување. Ова вклучува распоредување на Cluster Storage Cluster (врз основа на RADOS), Ceph Object Gateway (врз основа на RADOSGW) и уредот за Ceph Block (базиран на блок уред за RADOS или RBD). Овој курс исто така опфаќа интеграција со Glance and Cinder во Red Hat Enterprise Linux® OpenStack платформа и конфигурирање на Red Hat Ceph Storage како замена за Swift (интеграција со Keystone).

Цели

 • Распоредување на Red Hat Ceph чување
 • Креирај RBD клиент за складирање на Red Hat Ceph
 • Распоредување на Red Hat Ceph складирање RADOSGW
 • Интегрирање на Red Hat Ceph чување со поглед
 • Интегрирање на складирање на Red Hat Ceph со пепел
 • Интегрирање на складиштето на Red Hat Ceph со трапезоидна трапеза

Публика и предуслови

Red Hat Ceph складирање за OpenStack технологии course is intended for storage administrators, cloud operators, and developers wishing to learn how to deploy and manage Red Hat Ceph Storage within the Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform environment.

Предуслови

ИТ професионалци кои заработиле Red Hat сертифициран систем администратор (RHCSA) сертификација или одржување на еквивалентно искуство со Linux.

Course Outline 2 Days

Вовед
 • Вовед во системи за складирање, преглед на Кеф, објаснување на дизајн на Ceph, архитектура и компоненти.
 • Преглед на архитектонски барања, улога на основни компоненти на РАДОС и Ceph Gateway (RADOSGW).
Ceph блок складирање
 • Разбирање кластер за складирање на Ceph (RADOS) и Ceph Snapshots.
 • Научете како да клонирате и кеширате со уредите Ceph Block.
Складирање на објекти
 • Разбирање и конфигурирање на примери на RADOSGW.
Ceph и OpenStack
 • Идентификувајте компоненти и верзии на OpenStack.
Интегрирајте го Ceph со поглед
 • Разбирање, лоцирање и интегрирање на складирање слики со помош на Ceph RBD.
Интегрирајте Ceph со Cinder
 • Разбирање, лоцирање и интегрирање на Синдер со Ceph RBD.
Ceph и RADOSGW заменувајќи го Swift
 • Дознајте повеќе за Keystone и Swift и интегрирајте се со RADOSGW.

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.