типОбука во училница
време180 денови
РЕГИСТАР

Сертифициран мрежа и Firewall специјалист _ CNFS обука

Преглед

Предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Сертифициран мрежа и Firewall специјалист - CNFS обука

Сертифицираната мрежа и Firewall специјалист - CNFS курс се состои од повеќе тренинг и сертификација песни кои се мапираат до улогите во индустријата. Овој курс ги обезбедува најновите технологии и вештини за работа кои ве прават иноватор во безбедносните технологии. Овој курс обезбедува специјализирани знаења за распоредување, конфигурирање, управување и суспендирање на заштитните ѕидови на претпријатието, системи за детекција на упад, системи за превенција на упад, кластери за заштитен ѕид и балансирање на оптоварувања, анти-вирус со анти-вирус, анти-спам, SSL VPN и филтрирање на веб содржини, и флексибилни опции за конфигурација на големите продавачи во индустријата, како што се Cisco, Juniper, Checkpoint, Fortinet, Paloalto, F5, Bluecaot, Riverbed, wireshark и исто така ќе се шират со различни хакерски техники и хакерски методологии и пристап на безбедносните администратори мрежи против сајбер-закани. Овој курс е дизајниран од страна на индустријата експерти со идентификување на вештини потребни за тековната работа на пазарот. Во овој курс се додаваат повеќе курсеви за добавувачи зошто поради многу инфраструктури на претпријатија се хибриди на повеќе продавачи.

Предуслови

 • Силно познавање на TCP / IP
 • Добро познавање на Windows Active Directory
 • Здраво знаење за Cisco рутирање и преклопување
 • Основно разбирање на протоколи како што се FTP, HTTP, SMTP, DNS, DHCP

Траење на курсот Времетраење: 180 дена

 • Модул-1: администрација на ASA Firewall
 • Модул-2: администрација на контролен пункт
 • Модул-3: Експерт за контролен пункт
 • Модул-4: засилена администрација
 • Модул-5: Fortigate Expert
 • Модул-6: Џунипер JNCIA
 • Модул-7: Џунипер JNCIS
 • Модул-8: Paloalto Network Essentials
 • Модул-9: Администрација на F5 LTM
 • Модул-10: администрација на Bluecoat
 • Модул-11: речен бран 200 Essentials
 • Модул-12: анализа на пакетите на жици

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.


Осврти