типОбука во училница
време3 денови
РЕГИСТАР

Шеф Основи за обука курс и сертификација

Шеф Основи за обука курс и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Преглед на курсеви за основни курсеви за готвач

Chef Fundamentals е сеопфатна инструктор-предавана обука која ја опфаќа основната архитектура на Chef Devops и соодветните алатки. Овој тренинг-курс за обучувачи на "Шеф-основите на обучувачите" готвач-Основи е сеопфатна обука за предавачи по инструктори која ја покрива основната архитектура на шеф-уредите и соодветните алатки. Секоја од основните единици во курсот има раце на вежби за зајакнување на материјалот. Ќе го научите готвачот користејќи го. На крајот од класата, учениците ќе имаат код складиште кое може да се користи и модифицира за решавање на вистински деловни проблеми.

Предуслови за обука на главен говорник

 • Администрација на мрежи и системи на Windows или LINUX, Основни виртуелизација и OOPS концепти ќе бидат предност за овој курс.

Траење на курсот Времетраење: 3 дена

 1. Предизвици за управување со ИТ инфраструктура
  • Што е управување со конфигурацијата?
  • Зошто ви е потребна алатка за управување со конфигурација за автоматизирање на ИТ
  • Што е готвач?
  • Зошто готвачот може да биде добра алатка за Вашето претпријатие
  • Каде одиме овде?
 2. Готвач развој алатки
  • Инсталација и конфигурација
  • Инсталирај и конфигурирај го Chef Development Toolson Linux
 3. Руби основи
  • Преглед на Руби
  • Руби Синтаксис и примери
 4. Основи на готвач
  • Готвач Синтаксис и примери
  • Работа со нож
  • Пишување прв готвач рецепт
  • Готвач и неговата терминологија
  • атрибути
  • Метаподатоци
  • Рецепти
  • ресурси
  • Шаблони
  • Дефиниции
  • Рецепти
  • Пишување рецепти
  • Зависности за готвење
  • Контролирање на импотенцијата
  • Известувања
  • Променливи на шаблонот
 5. Готвачи
  • Користење на готварски книги
  • Windows - IIS, MSI, Exe, Zip датотеки, Tomcat,
  • Linux - RPM, Shell Script, Yum Repos,
  • Заеднички - SVN, скитници, тест кујна
  • Воведување на Vagrant & Virtualbox
  • Воведување на ГИТ
  • Врти ја својата прва виртуелна машина
  • Воведување на OpsCode
 6. Развивање книги за готвење
  • Развивање на вашиот прв готвач
  • Пишување рецепт
  • Креирање на индексната датотека
  • Промена на метаподатоци
  • Поставување на готвачот
  • Водење на готвачот
  • Додај атрибут
  • Додај ресурс на стандардниот рецепт
  • Додајте ја датотеката со обрасци
  • Подигни и трчање во готвачот
  • Користење на средини
 7. Моделирање на вашата инфраструктура
  • Улоги
  • Спроведување на улога
  • Утврдување кои рецепти ви се потребни
  • Примена на рецепти за улоги
  • Мапирање на вашите улоги во јазли
  • Опкружувања
  • Организирање на вашите податоци за конфигурација
 8. Инклузија на рецепт
 9. Управување со зависноста на рецепт.
 10. Berkshelf
 11. Податочни кеси
 12. Барај улоги
 13. Притисни работни места
 14. Сува бегство
 15. Информации за:
  • Chef-Соло
  • Готвач-нула
 16. Смена на проблеми и дебагирање
  • Готвач за смена на проблеми и дебагирање
  • Отстранување грешки на клиентот
  • Отстранување на рецепти користејќи дневници
  • Отстранување на рецепти со помош на школка
  • Смена на проблеми готвач клиентот

Пракса пишување / користење на повеќе рецепти.

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти