типОбука во училница
време5 денови
РЕГИСТАР

CISSP

CISSP обука - сертифициран информациски систем за безбедност професионален курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

CISSP курс за обука и сертификација

Во овој курс, ќе ги идентификувате и зајакнете главните безбедносни субјекти од осумте домени на (ISC) 2 CISSP CBK.

 • Анализирајте ги компонентите на доменот за безбедност и управување со ризици.
 • Анализирајте ги компонентите на доменот за безбедност на средства.
 • Анализирајте ги компонентите на доменот безбедност Инженеринг.
 • Анализирајте ги компонентите на Доменот за комуникации и мрежна безбедност.
 • Анализирајте ги компонентите на доменот за идентификација и пристап.
 • Анализирајте ги компонентите на доменот за проценка на безбедност и тестирање.
 • Анализирајте ги компонентите на доменот на безбедносните операции.
 • Анализира компоненти на Развој на софтвер Безбедносен домен.

Наменети публиката на CISSP обука

Овој курс е наменет за искусни ИТ професионалци поврзани со безбедноста, ревизори, консултанти, истражувачи или инструктори, вклучувајќи мрежни или безбедносни аналитичари и инженери, мрежни администратори, експерти за информациска безбедност и професионалци за управување со ризик, кои се стремат Обука и сертификација на CISSP да стекнат кредибилитет и мобилност за да напредуваат во рамките на нивните тековни компјутерски безбедносни кариери или да мигрираат во сродна кариера. Преку изучување на сите осум CISSP заеднички темел на знаење (CBK) домените, студентите ќе го потврдат своето знаење со исполнување на потребните подготовки за да се квалификуваат да седат за CISSP сертификација испит. Дополнителни CISSP сертификација барањата вклучуваат минимум пет години професионално работно искуство во две или повеќе полиња поврзани со осум безбедносни домени на ЦБК или диплома и четиригодишно искуство.

Предуслови за CISSP сертификат курс

Се препорачува студентите да имаат сертификати во мрежата + или безбедност +, или поседуваат еквивалентно професионално искуство при влегувањето CISSP обука. Тоа ќе биде од корист доколку учениците имаат една или повеќе од следните сертификати поврзани со безбедноста или технологија или еквивалентно искуство во индустријата: CyberSec First Responder (CFR), MCSE, CCNP, RHCE, LCE, SSCP®, GIAC, CISA ™ или CISM®.

Course Outline Duration: 5 Days

1 Information Security and Risk Management

 • Управување со безбедност на информации
 • Обука за обука и едукација за безбедност
 • Управување со ризикот
 • етика

2 Access Control

 • Дефиниции и клучни концепти
 • Класификација на информации
 • Категории и типови на контрола на пристап
 • Закани за контрола на пристап
 • Пристап до системи / податоци
 • Технологии за контрола на пристап
 • Механизми за обезбедување

3 Cryptography

 • Клучни концепти и дефиниции
 • историја
 • Системи за енкрипција
 • Симетрични и асиметрични алгоритми
 • Контроли на интегритет на пораки
 • Дигитални потписи
 • Управување со криптографски системи
 • Закани и напади

4 Physical Security

 • Дефиниции и клучни концепти
 • Локација на сајтот
 • Модел за заштитен слој
 • Системи за поддршка на инфраструктурата
 • Заштита на опремата

5 Security Architecture and Design

 • Компоненти и принципи
 • Техники за безбедност на системот
 • хардвер
 • софтвер
 • Безбедносни модели и теорија на архитектура
 • Методи и критериуми за оценување на безбедност

6 Business Continuity Planning and Disaster Recovery Planning

 • Развој и планирање на опсегот на проектот
 • Анализа на Бизнис влијанието врз
 • Оценка за вонредни состојби
 • Стратегија за континуитет и обновување
 • Дизајн и развој на планови
 • Имплементација
 • Реставрација
 • Управување со планови

7 Telecommunications and Network Security

 • Клучни концепти и дефиниции
 • Мрежи
 • Протоколи
 • Далечински пристап
 • компоненти на мрежата
 • Телефонија

8 Application Security

 • Безбедност на животниот циклус на системот
 • Примена на животната средина и безбедносни контроли
 • Програмски јазици и алатки
 • Бази на податоци и магацини на податоци
 • Апликации системи закани и слабости
 • Апликации за безбедносни контроли

9 Operations Security

 • Заштита на ресурси
 • Управување со контрола на промени
 • Контроли за физичка безбедност
 • Привилегирана ентитетска контрола

10 Legal, Regulations, Compliance and Investigation

 • Големи правни системи
 • Правни концепти
 • Регулаторни прашања
 • Истрага
 • Компјутерска форензика

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

 • Број на прашања: Прашања 250
 • Времетраење: До 6 часови
 • Тест формат: Повеќекратен избор
 • Предавање резултат: 70%
 • Центар за тестирање: Центар за тестирање Пирсон ВУЕ

Осврти