типОбука во училница
време4 денови
РЕГИСТАР

CL110

Red Hat OpenStack Administration I ( CL110 ) Training Course & Certification

Преглед на курсот

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Red Hat OpenStack Administration I Training

Администрација на Red Hat OpenStack I (CL110) Курсот ќе ги научи студентите да инсталираат доказ-на-концепт, конфигурираат, користат и одржуваат Red Hat OpenStack платформа. Овој предмет ги опфаќа основните услуги: идентитет (Keystone), блок складирање (Cinder), слика (Поглед), вмрежување (Неутрон), пресметка и контролер (Нова) и контролна табла (Хоризонт).

CL110 резиме на содржината на курсот

  • Стартувајте пример користејќи ја таблата Horizon
  • Управување со проекти, квоти и корисници
  • Управувајте со мрежи, подмрежи, рутери и пловечки IP адреси користејќи ја контролната табла Horizon
  • Управувајте со сервисот за идентитет на трапезоиди користејќи унифициран интерфејс на командната линија
  • Управувајте со инстанци користејќи го унифицираниот интерфејс на командната линија
  • Распоредување на Red Hat OpenStack платформа користејќи PackStack

Наменета публика за CL110 сертификација

Линукс систем администратори и облак администратори заинтересирани, или одговорен за, одржување на приватен облак.

Prerequisites for CL110 Course

Ред Хет сертифициран систем администратор (RHCSA®) во Red Hat Enterprise Linux® сертификација или еквивалентно искуство

Course Outline 4 Days

Вовед во курсот
Воведување и преглед на курсот.
Стартувај пример
Стартувајте пример и опишете ја архитектурата OpenStack и користете случаи.
Организирајте луѓе и ресурси
Управување со проекти, корисници, улоги и квоти.
Опишете облак компјутери
Опишете ги промените во технологијата и процесите за cloud computing
Управувајте со Линукс мрежите
Управувајте со Линукс мрежите и мостовите.
Подготви и распореди внатрешна инстанца
Управувајте со слики, вкусови и приватни мрежи во подготовка за отворање на внатрешна инстанца и стартување и потврдување на внатрешен пример.
Управувај со складирање на блок
Управувајте со ефемерно и постојано складирање на блок.
Управувај со складирање објект
Управувај со складирање објект.
Подготви и распореди надворешен пример
Управување со надворешни мрежи и безбедност во подготовка за отворање на надворешен пример и започнување и потврдување на надворешен пример.
Прилагодете ги инстанците
Прилагодете пример со cloud-init.
Распоредување на скалабилни стекови
Распоредување на магацинот и конфигурирање на автоматско заклучување.
Инсталирајте OpenStack
Инсталирајте OpenStack доказ за концептот користејќи Packstack.
Сеопфатен преглед на администрацијата на Red Hat OpenStack I
Преглед на задачите во администрацијата на Red Hat OpenStack јас.

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

Се препорачува следен испит или курс за обука

Администрација на Red Hat OpenStack II (CL210)

Администрација на Red Hat OpenStack II (CL210) учи на системските администратори како да имплементираат cloud computing environment со користење на Red Hat OpenStack платформа, вклучувајќи инсталација, конфигурација и одржување.

Red Hat OpenStack Administration II со испит (CL211)

Red Hat OpenStack Administration II со испит (CL211) ги учи системските администратори како да имплементираат cloud computing environment со користење на Red Hat OpenStack платформа, вклучувајќи инсталација, конфигурација и одржување, а потоа ги докажат своите вештини, знаења и способности потребни за креирање, конфигурирање и управува со приватни облаци со користење на Red Hat OpenStack платформа со Red Hat сертифициран систем администратор во Red Hat OpenStack испит (EX210).

Red Hat сертифициран систем администратор во Red Hat OpenStack испит (EX210)

Ги докажете своите вештини, знаења и способности потребни за креирање, конфигурирање и управување со приватни облаци со користење на Red Hat OpenStack платформа со Red Hat сертифициран систем администратор во Red Hat OpenStack испит (EX210).


Осврти