CL210 - Администрација на Red Hat OpenStack II

Red Hat OpenStack Administration II - CL210 курс за обука и сертификација

Преглед на курсот

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Администрација на Red Hat OpenStack IIСе разбира

Администрација на Red Hat OpenStack II (CL210) започна транзиција од администрирање на OpenStack користејќи Хоризонт за користење на унифициран CLI командната линија интерфејс.
Овој курс вклучува: Конфигурација на Red Hat OpenStack платформа користејќи OpenStack Director, управување со корисници, вкусови, проекти, улоги, слики, вмрежување и блокирање на складирање, автоматизација (scale-back & scale-out) & изгради прилагодена слика.

Цели

  • Стартувајте инстанци
  • Управувајте со јадрото на OpenStack (Red Hat) со користење на унифициран CL (командната линија) интерфејс
  • Мигрирање на инстанци помеѓу пресметувачките јазли
  • Изградба на приспособена JEOS слика
  • Автоматски оддалечување и назад апликации

Наменета публика за CL210 сертификација

Администрација на Red Hat OpenStack IIКурсот е дизајниран за Линукс систем администратори, облак администратори и облак оператори.

Предуслови заCL210 обука

Курс Преглед 4 дена

Вовед во курсот
Воведување и преглед на курсот.
Управување со претпријатието OpenStack распоредување
Управувајте со подмладокот, со overcloud и сродните услуги.
Управувајте со внатрешната комуникација со OpenStack
Администрирајте ја сервисот за идентитет на трапезоиди и напредната услуга за пораки со пораки за повикување на пораки (AMQP).
Изградба и прилагодување на слики
Изградба и прилагодување на слики.
Управувајте со багажот
Управување со Ceph и Swift складирање за OpenStack.
Управувајте со еластични пресметувачки ресурси
Додајте јазли за пресметки, управувајте со споделено складирање и извршувајте миграција на живи примероци.
Управување и смена на проблеми
Управување и отстранување на проблеми со виртуелната мрежна инфраструктура.
Управувајте со еластични пресметувачки ресурси
Додајте јазли за пресметки, управувајте со споделено складирање и извршувајте миграција на живи примероци.
Отстранување на проблеми со OpenStack
Дијагностицирање и решавање на проблемите и услугите на OpenStack.
Ги следиме облак метрика за автоматско засилување
Следи и анализира облак метрика за употреба во оркестрација autoscaling.
Организирајте распоредувања
Распоредување на топлински стекови кои автоматски се намалуваат.

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

Се препорачува следен испит или курс

Red Hat сертифициран систем администратор во Red Hat OpenStack испит (EX210)
  • Покажете ја вашата способност да градите и управувате со приватни облаци со користење на Red Hat OpenStack платформа.
Red Hat OpenStack Administration III (CL310)
  • Научете како да ја распоредите, управувате и конфигурирате Red Hat Ceph® Storage и Red Hat OpenStack платформата.
Red Hat OpenStack Administration III со испит (CL311)
  • Научете како да ја распоредите, управувате и конфигурирате Red Hat Ceph Storage и Red Hat OpenStack платформата и да ги демонстрирате своите вештини и знаење за да станете сертифициран инженер на Red Hat во Red Hat OpenStack.
 

Осврти