типОбука во училница
време3 денови
РЕГИСТАР

Cobit Фондацијата за обука и сертификација

Cobit Фондацијата за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Преглед на курсот за обука на Фондацијата Кобит

Овој курс на Cobit Foundation е тридневна, акредитиран курс PEOPLECERT, кој ги разгледува двигателите за оваа најнова верзија на COBIT. Петте основни принципи на кои се заснова COBIT 5 и поддржувачите на управувањето и управувањето со ИТ претпријатие кои ја поддржуваат интеграцијата помеѓу целите, целите, контролите и процесите на бизнисот и ИТ. Курсот вклучува вовед во имплементацијата на COBIT 5 и концептите кои се однесуваат на Моделот за процена на процесите.

Овој курс Cobit Foundation се состои од предавања, групни дискусии, задачи, мостра за испитување и други насоки за подготовка на учесниците за PEOPLECERT-акредитиран испит. Активностите на курсот на Фондацијата Кобит се засилени преку докажаната изведба на обучувачот. Содржината на курсот е базирана на COBIT 5, вклучувајќи ја и рамката и друга придружна документација.

Цели на обуката на Фондацијата Кобит

По завршувањето на курсот учесниците ќе разберат:

 • Главните двигатели за развој на рамка
 • Бизнис придобивките од користењето COBIT® 5
 • COBIT® 5 архитектура на производи.
 • ИТ управување со проблеми и предизвици кои влијаат на претпријатијата.
 • Клучните принципи на 5 на COBIT® 5 за управување и управување со Enterprise IT
 • Како COBIT® 5 овозможува ИТ да се управува и управува на сеопфатен начин за целото претпријатие.
 • Клучните концепти во Процената за процена на способноста и клучните атрибути на COBIT® 5 PAM (модел на проценка на процесите)
 • како COBIT® 5 процесите и Референтниот модел на процесот (PRM) помагаат во создавањето на принципите на 5 и на операторите за управување и менаџмент на 7.

Сертификатот на COBIT® 5 фондацијата е да потврди дека кандидатот има доволно знаење и разбирање за упатствата на COBIT® 5 за:

 • Бидете во можност да се разбере на претпријатието управување и менаџмент на претпријатија ИТ
 • Креирање на свест со своите бизнисмени и постар ИТ менаџмент
 • Проценка на моменталната состојба на нивниот ИТ претпријатие со цел да ги опфати аспектите на COBIT® 5, што би било соодветно да се имплементираат.

Наменета публика за курсот за фондација Кобит

COBIT® 5 е наменет за организации од сите големини и сите сектори. Таа е идеална за професионалци кои се вклучени во осигурувањето, безбедноста, ризикот, приватноста / усогласеноста и бизнис лидерите и засегнатите страни вклучени во или засегнати од управувањето и управувањето со информатичките и информатичките системи, како што се:

 • ИТ менаџери
 • ИТ професионалци за квалитет
 • ИТ ревизори
 • ИТ консултантите
 • ИТ програмери
 • ИТ Оперативен менаџмент
 • Управување со ИТ бизнис лидери
 • Менаџери во ИТ сервисот кои обезбедуваат фирми

Предуслови за сертификација на Cobit Foundation

Нема формални предуслови. Сепак, се препорачува да имате искуство во доменот на управување со ИТ.

Траење на курсот Времетраење: 3 дена

1. Преглед и главни карактеристики на COBIT 5
 • Бизнис-дело за COBIT 5
 • Клучните разлики помеѓу COBIT 4.1 и COBIT 5
2. Принципите COBIT 5
 • Состанок на потребите на засегнатите страни
 • Покривање на Enterprise крајот до крај
 • Примена на единствена интегрирана рамка
 • Овозможување на холистички приод
 • Одвојување на управувањето од менаџментот
3. COBIT 5 Enablers
 • Принципи, политики и рамки
 • Процеси
 • Организациски структури
 • Култура, етика и однесување
 • информации
 • Услуги, инфраструктура и апликации
 • Луѓе, вештини и компетенции
4.Воведување на COBIT 5
 • Имплементација
 • Кои се Возачите?
 • Каде сме сега?
 • Каде сакаме да бидеме?
 • Што треба да се направи?
 • Како да стигнеме таму?
 • Дали стигнавме таму?
 • Како да го задржиме движењето?
5. Модел за проценка на способност за процена
 • Основни елементи на моделот
 • Разлики помеѓу моделот на зрелост COBIT 4.1 и модел на способност на COBIT 5 за процесирање
 • Вршење на проценка на способноста
6.Representative Case Study

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.


Осврти