типОбука во училница
РЕГИСТАР

CHFI-портфолио

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Компјутерски хакерски форензички истражувач - CHFI обука

ITS's CHFI ги потврдува индивидуите во специфичната безбедносна дисциплина на компјутерска криминологија од неутрална гледна точка на добавувачот. Сертификатот на CHFI ќе го засили знаењето за примена на персоналот за спроведување на законот, системските администратори, службениците за обезбедување, одбранбениот и воениот персонал, правните професионалци, банкарите, безбедносните професионалци и секој кој е загрижен за интегритетот на мрежната инфраструктура.
Дигиталната форензика е клучна компонента во Cyber ​​Security. Многу луѓе го слушаат терминот форензика или компјутерска форензика или дигитални криминолошки науки и веднаш размислуваат, тоа е само за спроведување на законот, но вистината е дека дигиталните криминолошки науки имаат клучно место во секој сајбер безбедносен тим. Всушност, без тоа, шансите се вашите организации. Телото за безбедност и зрелоста нема да го видат својот целосен потенцијал

Целта на акредитацијата на CHFI е да:

Потврдете ги вештините на кандидатот за да ги идентификувате стапалките на натрапникот и правилно да ги соберат неопходните докази за гонење на судот.

целната публика

 • Полиција и друг персонал за спроведување на законот
 • Одбранбен и воен персонал
 • е-бизнис безбедност професионалци
 • Системски администратори
 • Правни професионалци
 • Банкарство, осигурување и други професионалци
 • Владини агенции
 • ИТ менаџери

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

 • Компјутерска форензика во денешниот свет
 • Процес на истрага за компјутерска форензика
 • Разбирање на хард дискови и датотечни системи
 • Forensics оперативен систем
 • Подигнување на анти-форензички техники
 • Стекнување на податоци и умножување
 • Мрежна форензика
 • Истражување на веб-напади
 • Судска база на податоци
 • Облак Forensics
 • Форензика од малициозен софтвер
 • Испитување на е-пошта кривични дела
 • Мобилни Forensics
 • Истражувачки извештаи

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

сертификација

Сертификатот CHFI се доделува по успешно полагање на испит EC0 312-49. CHFI EC0 312-49 испити се достапни во ECC испитниот центар низ целиот свет.

CHFI Детали за испит

 • Број на прашања:150
 • Тест Времетраење:4 часа
 • Формат за тестирање:Повеќекратен избор
 • Тест Испорака:ECC портал за испити

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти