типОбука во училница
РЕГИСТАР

Контакт

Полињата означени со * се бара

 

Конфигурирање на напредни Windows Server 2012 услуги

** Искористете ги Вашите Microsoft ваучери (SATV) за 20412 - Конфигурирање на напреден Windows Server 2012 Услуги за обука и сертификација**

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

20412 - Конфигурирање на напреден курс за Windows Server 2012 услуги

Овој курс е дел три од серија од три курсеви. Преку оваа серија ќе ги стекнете вештините и знаењата неопходни за спроведување на јадрото на Windows Server 2012, вклучувајќи ја инфраструктурата на Windows Server 2012 R2 во постоечка средина на претпријатието.

Ќе ги научите задачите за напредни конфигурации и услуги потребни за спроведување, управување и одржување на инфраструктурата на Windows Server 2012. Ќе ги покривате напредните услуги за мрежно поврзување, услугите на доменот на Active Directory (AD DS), управување со идентитетот, управување со права, Федерални услуги, балансирање на мрежниот товар, пренасочување на кластери, континуитет во работењето и обновување на катастрофи. Овој курс вклучува материјал од официјалниот Microsoft Learning Product 20412 и може да ви помогне во подготовката за испит 70-412: Конфигурирање на напредни Windows Server 2012 услуги. Испитот 70-412 е еден од трите испити потребни за MCSA: Windows Server 2012 сертификација.

Цели на Конфигурирање на напредни Windows Server 2012 услуги за обука

 • Конфигурирајте и управувајте со iSCSI, BranchCache и менаџерот за ресурси на датотечниот сервер (FSRM)
 • Спроведување динамична контрола на пристап
 • Спроведување на балансирање на мрежниот товар
 • Имплементирање на кластери на откажување со Hyper-V
 • Спроведете распоредувања на дистрибуирани домени на Active Directory (AD DS)
 • Спроведување AD DS-локации и репликација
 • Имплементирај сервиси за сервиси за Active Directory (AD CS)
 • Спроведување на услуги за управување со права на Active Directory (AD RMS)
 • Имплементирај ги федералните услуги за Active Directory (AD FS)

Наменети публика за конфигурирање на напреден Windows Server 2012 услуги курс

Системски администратори и ИТ професионалци кои бараат да се здобијат со вештини и знаења неопходни за извршување на напредно управување и обезбедување на услуги во таа Windows Server 2012 или Windows Server 2012 R2 околина.

Предуслови за Конфигурирање на напредни сервиси за сертификација на Windows Server 2012

 • Искуства кои работат во Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2 или Windows Server 2012 Enterprise средина
 • Искуства во имплементација, управување и конфигурирање на Active Directory и мрежна инфраструктура
 • Еквивалентно знаење и искуство за:
  • Инсталирање и конфигурирање на Windows Server 2012 (M20410)
  • Администрирање на Windows Server 2012 (M20411)

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

1. Спроведување на напредни мрежни услуги

 • Конфигурирање на функции за протокол за конфигурирање на напредни динамички домаќин (DHCP)
 • Конфигурирање на нагодувања за Напредно име на домен (DNS)
 • Имплементирање на управување со IP адреси

2. Имплементирање на напредни датотеки

 • Конфигурирање на складирање на интернет на мал компјутерски систем (iSCSI)
 • Конфигурирање на кеш на филијали
 • Оптимизирање на употребата на чување

3. Спроведување на динамичка контрола на пристап (DAC)

 • Имплементирање на компоненти на DAC
 • Спроведување на DAC за контрола на пристап
 • Имплементација на одбиена помош од пристап
 • Имплементација и управување со папки на работа

4. Спроведување на дистрибуирани AD DS распоредувања

 • Дистрибуирани AD DS распоредувања
 • Распоредување на дистрибуирана AD DS околина
 • Конфигурирање на AD DS Trust

5. Имплементирање на AD DS Sites и репликација

 • AD DS репликација
 • Конфигурирање на AD DS-страници
 • Конфигурирање и следење на AD DS репликација

6. Спроведување на АД ЦС

 • Јавна клучна инфраструктура
 • Распоредување на органите за сертификација
 • Распоредување и управување со шаблони на сертификати
 • Спроведување на дистрибуција и поништување на сертификати
 • Управување со наплата на сертификати

7. Спроведување на AD RMS

 • Управување со права на активни директориуми
 • Распоредување и управување со AD RMS инфраструктура
 • Конфигурирање на заштита на содржина на AD RMS
 • Конфигурирање на надворешен пристап до AD RMS

8. Спроведување на АД ФС

 • Распоредување на АД ФС
 • Спроведување на АД ФС за една организација
 • Распоредување на АД ФС во сценарио за бизнис на бизнис

9. Спроведување на балансирање на мрежното оптоварување (НЛБ)

 • Балансирање на мрежното оптоварување
 • Конфигурирање на NLB кластер
 • Планирање на имплементација на НЛБ

10. Имплементација на кластеринг

 • Неуспешно групирање
 • Конфигурирање на апликациите и услугите со голема достапност на Кластерот за откажување
 • Одржување на Кластерот за откажување
 • Имплементација на мулти-сајт Failover кластер

11. Имплементација на Кластеринг на откажување со Hyper-V

 • Интеграција на Hyper-V со кластерирање на грешки
 • Имплементирање на виртуелни машини Hyper-V на кластерите со откажување
 • Спроведување на движење на виртуелната машина на Hyper-V

12. Спроведување на континуитет за обновување на бизнисот

 • Преглед на заштита на податоци
 • Спроведување на резервна копија на Windows Server
 • Имплементација на сервер и податоци за наплата

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти
КЛУЧНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОЧЕТНА ПОСТАПКА

 • Конфигурирање на напредни Windows Server 2012 услуги (M20412) обука во Gurgaon
 • Конфигурирање на трошоците за сертификација на напредни Windows Server 2012 Services (M20412) во Гургаон
 • Институт за конфигурирање на напредни Windows Server 2012 услуги (M20412) во gurgaon
 • Конфигурирање на напредни Windows Server 2012 услуги (M20412) во Гургаон
 • Конфигурирање на сертификати за напредни Windows Server 2012 Services (M20412) во Gurgaon
 • Конфигурирање на напреден Windows Server 2012 услуги (M20412) курс во Гургаон
 • Најдобро конфигурирање на напредни Windows Server 2012 услуги (M20412) обука онлајн
 • Конфигурирање на напредни услуги за Windows Server 2012 Services (M20412)