типОбука во училница
РЕГИСТАР

КОНФИГУРИРАЊЕ НА BIG-IP DNS (формално GTM)

Конфигурирање на курс за обука и сертификација на Big-IP DNS (формално GTM)

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Конфигурирање на Биг-IP DNS курс за обука

Овој курс им овозможува на мрежните професионалци функционално разбирање на BIG-IP GTM систем како што најчесто се користи. Курсот опфаќа инсталација, конфигурација и управување со BIG-IP GTM системот. Овој практичен курс вклучува предавања, лаборатории и дискусии.

Наменети публиката наКонфигурирање на Big-IP DNS обука

Овој курс е наменет за системот и мрежни администратори одговорен за инсталирање, поставување, конфигурирање и администрирање на BIG-IP GTM систем.

Предуслови за конфигурирање на Big-IP DNS сертификација

 • Инкапсулација на OSI модел
 • Рутирање и префрлување
 • Ethernet и ARP
 • TCP / IP концепти
 • IP адресирање и подмножество
 • NAT и приватно IP адресирање
 • Стандарден портал
 • Мрежни огнени ѕидови
 • LAN наспроти WAN

Траење на курсот Времетраење: 2 дена

 • Инсталација и лиценцирање
 • Преглед на DNS
 • Забрзани резолуции на DNS
 • Интелигентни резолуции на DNS
 • ЛДНС сонди и метрика
 • Балансирање на оптоварување
 • Монитори и сонди
 • Конфигурациски датотеки, дневници и известувања
 • Напредни теми - DNSSEC, iRules, синхронизација, DNS интеграција, iHealth
 • Конфигурациски проект

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контакт.


Осврти