типОбука во училница
РЕГИСТАР

Конфигурирање на BIG-IP LTM v13 - локален менаџер за сообраќај

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Конфигурирање на BIG-IP LTM v13: локален менаџер за сообраќај

Овој курс им овозможува на мрежните професионалци функционално разбирање на BIG-IP Local Traffic Manager, воведувајќи ги учениците во двете најчесто користени и напредни BIG-IP LTM функции и функционалност. Инкорпорирајќи го предавањето, екстензивните практични лаборатории и дискусиите во училницата, курсот им помага на учениците да изградат добро заоблен набор на вештини потребни за управување со BIG-IP LTM системите, како дел од флексибилна мрежа за испорака на апликации со високи перформанси.

целната публика

 • Систем и мрежни администратори кои се грижат за инсталирање, поставување, конфигурирање и администрирање на BIG-IP LTM системот.

Предуслови

 • Инкапсулација на OSI модел
 • Рутирање и префрлување
 • Ethernet и ARP
 • TCP / IP концепти
 • IP адресирање и подмножество
 • NAT и приватно IP адресирање
 • Стандарден портал
 • Мрежни огнени ѕидови
 • LAN наспроти WAN

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

 • Почетно поставување на BIG-IP
 • Преглед на објектите за Конфигурација на локалниот сообраќај од BIG-IP
 • Користење на динамички методи за балансирање на оптоварување
 • Модифицирање на сообраќајното однесување со упорност
 • Следење на здравјето на апликациите со Layer 3, Layer 4 и Layer 7 монитори
 • Обработка на сообраќај со виртуелни сервери
 • Обработка на сообраќај со SNATs
 • Конфигурирање висока достапност
 • Модифицирање на сообраќајното однесување со профили
 • Напредни опции за конфигурација на BIG-IP LTM
 • Распоредување на апликациски услуги со iApps
 • Прилагодување на испорака на апликации со iRules и локални сообраќајни полиси

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти