типОбука во училница
РЕГИСТАР

Конфигурирање на Cisco Nexus 9000 во режим на NX-OS (C9KNX)

C9KNX - Конфигурирање на Cisco Nexus 9000 во NX-OS режим на обука и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

C9KNX - Конфигурирање на Cisco Nexus 9000 во NX-OS режим на обука

Конфигурирање на Cisco Nexus® 9000 во NX-OS Mode1 е инструктор-базиран, практичен курс, кој го нудат Cisco® Learning Services. Курсот ја опфаќа севкупната архитектура и работењето на Cisco Nexus 9000 серијата на прекинувачи за центри за податоци кои работат во традиционален или NX-OS

Цели

По завршувањето на овој курс, ученикот ќе може да ги исполни овие општи цели:

 • Опишувајќи го решението на NX-OS мод на Cisco Nexus 9000 Series
 • Опишувајќи ја хардверот на серијата Cisco Nexus 9000
 • Опишувајќи ја Cisco Nexus 9000 Series хардверска архитектура
 • Опишувајќи Топологија Опции за Cisco Nexus 9000 Серија Склопки
 • Архитектура и работа на оперативниот систем Cisco NX-OS
 • Конфигурирање на VXLAN на Cisco Nexus 9000 серијата на прекинувачи
 • Портовите канали
 • Виртуелна порта канали
 • Отвори најкраток пат (OSPF)
 • Протокол за граничен премин (BGP)
 • Бидирекционална детекција на товар (BFD)
 • Детално разгледување на проблемите со процесорот и меморијата
 • Broadcom школка
 • Квалитет на услугата (QoS)
 • Постапки за инсталација и одржување на лиценци
 • Опишувајќи мрежа програмабилност и автоматизација

Предуслови

Cisco препорачува да ги имате следните предуслови и вештини:

 • Целосно познавање на мрежното поврзување на Cisco
 • Податоци центар и виртуелизација знаење

целната публика

Овој курс е дизајниран за традиционални мрежни и центри за податоци инженери задолжени за инсталирање и работење на Cisco Nexus 9000 серија на прекинувачи во средина на центарот за податоци кои сакаат да ги надградат своите вештини. Насочени улоги вклучуваат:

 • Инженери на центарот за податоци
 • Персонал за техничка поддршка
 • Мрежни инженери

Траење на курсот Времетраење: 4 дена

Модул 1:

Cisco NX-OS архитектура, дизајн и работење

 • Cisco NX-OS софтверска архитектура
 • Cisco NX-OS платформите-специфични карактеристики
 • Cisco NX-OS и Cisco IOS® споредба на софтвер

Модул 2:

Опишувајќи ја хардверот на серијата Cisco Nexus 9000

 • Опишете ја Cisco Nexus 9500 шасијата
 • Опишете ги модулите за надзор на Cisco Nexus 9500
 • Опишете ги системските контролери на Cisco Nexus 9500
 • Опишете ги навивачите на Cisco Nexus 9500 и напојувањето
 • Опишете ги модулите на ткаенината Cisco nexus 9500
 • Опишете ги модулите на картичката Cisco Nexus 9500
 • Опишете ги Cisco Nexus 9300 прекинувачите
 • Опишете поддршка на Cisco Nexus 9000 FEX
 • Опишете 40GE и 100GE вмрежување во центарот за податоци
 • Наведете ја оптиката поддржана од семејството Cisco Nexus 9000

Модул 3:

Опишувајќи ја Cisco Nexus 9000 Series хардверска архитектура

 • Опишете ја Архитектурата на Cisco Nexus 9500 Модуларни Склопки
 • Опишете ја архитектурата на Cisco Nexus 9500 линиски картички
 • Опишете пренасочување на пакети во прекинувачите на Cisco Nexus 9000
 • Опишете ја архитектурата на Cisco Nexus 9300 Склопки

Модул 4:

Cisco NX-OS архитектура, дизајн и работење

Опишувајќи го решението на NX-OS мод на Cisco Nexus 9000 Series

 • Опишете ги трендовите во програмската достапност на центарот за податоци, софтверското дефинирано мрежно поврзување и виртуелизација
 • Опишете ги индивидуалните компоненти на Nexus 9000 решението
 • Опишете ги придобивките од NXOS подобрувањата

Модул 5:

Опишувајќи Топологија Опции за Cisco Nexus 9000 Серија Склопки

 • Опишете топологии на традиционалните центри за податоци на прекинувачите на серијата Cisco Nexus 9000
 • Опишете ги топините на рбетот и лисјата на прекинувачите на серијата Cisco Nexus 9000
 • Опишете ги топологиите за преклопување на прекинувачите на серијата Cisco Nexus 9000

Модул 6:

Опишувајќи го оперативниот систем на Cisco Nexus

 • Опишете ги компонентите на NX-OS
 • Опишете ги одликите за достапност на Cisco Nexus 9000 серијата на прекинувачи
 • Опишете ги функциите за управување на семејството на префрлување на Cisco Nexus 9000

Модул 7:

Серија на Cisco Nexus 9000 се префрлаат на центарот за податоци

 • Cisco Nexus 9000 серија Архитектура на хардвер
 • Пренасочување на пакети на Cisco Nexus 9000 серија
 • Смена на проблеми на Cisco Nexus 9000 серијата на прекинувачи
 • Размислувања за распоредување на Cisco Nexus 9000 серија
 • Карактеристики на Cisco Nexus 9000 серија NX-OS
 • Конфигурирање на VXLAN / EVPN на прекинувачите на серијата Cisco Nexus 9000

Модул 8:

Конфигурирање на VXLAN на Cisco Nexus 9000 серијата на прекинувачи

 • Опишете ја употребата на мрежни преклопувања во Дизајн на центар на податоци
 • Опишете VXLAN
 • Опишете ја работата на VXLAN контролната плоча
 • Опишете ја функцијата VXLAN податоци-авион
 • Конфигурирајте го VXLAN на прекинувачите на серијата Cisco Nexus 9500

Модул 9:

Опишувајќи мрежа програмабилност и автоматизација

 • Опишете ги програмските функции на прекинувачите на серијата Nexus 9000
 • Опишете ги функциите за автоматизација на прекинувачите на серијата Cisco Nexus 9000
 • Опишете ги можностите за следење на прекинувачите на серијата Cisco Nexus 9000

Лабораториски преглед:

 • Лабораторија 1: Управување со Cisco Nexus хардвер и софтвер
 • Лабораторија 2: Конфигурирање на карактеристики на Cisco NX-OS Layer 2
 • Лабораторија 3: Конфигурирање на карактеристики на Cisco NX-OS Layer 3
 • Лабораторија 4: Конфигурирање на Cisco NX-OS со висока достапност
 • Лабораторија 5: Управување со уредот на Cisco Nexus 9000 Series
 • Лабораторија 6: Отстранување на проблеми на Cisco Nexus 9000 Series
 • Лабораторија 7: Конфигурирање на VXLAN / EVPN
 • Лабораторија 8: Програмабилност на Cisco Nexus

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти