типОбука во училница
РЕГИСТАР

Контакт

Полињата означени со * се бара

 

Конфигурирање на Cisco Nexus 9000 Склопки во ACI режим v2.0

Конфигурирање на Cisco Nexus 9000 Склопки во ACI режим v2.0 курс за обука и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Конфигурирање на Cisco Nexus 9000 прекинувачи во ACI режим v2.0 обука

Овој курс е дизајниран за инженери кои имплементираат и управуваат со CIsco Nexus 9000 во ACI режим. Курсот ги опфаќа клучните компоненти и процедури потребни за да се разбере како да се конфигурираат и управуваат со Cisco Nexus 9000 Склопки во ACI режим, вклучувајќи го и начинот на поврзување на ACI Fabric со надворешните мрежи и услуги.
Овој курс располага со екстензивни практични лаборатории кои започнуваат со откривање на ткаенина ACI и вклучуваат ангажирање на профили за аплицирање, интеграција на хипервизори, графички сервиси, поврзување со надворешна мрежа и кратко истражување на APIC API API.

Цели на Конфигурирање на Cisco Nexus 9000 Склопки во ACI Режим v2.0Учење курс

По завршувањето на овој курс, ученикот ќе може да ги исполни овие општи цели:

 • Опишете го прекинувачот Cisco Nexus 9000 Series ACI
 • Разговарајте за ACI Fabric
 • Прегледајте го хардверот на серијата Cisco Nexus 9000
 • Конфигурирајте го APIC
 • Конфигурирајте ACI L4-L7 сервис интеграција
 • Интегрирајте ги хипервизорот APIC
 • Разбирање на програмабилност и оркестрација на мрежата ACI
 • Разговарајте за ACI поврзување со надворешни мрежи
 • Спроведување на ACI менаџмент
 • Опишете ги опциите за миграција

Предуслови

Присутните треба да ги исполнат следниве предуслови:

 • Добро разбирање на мрежните протоколи - CCNA или CCNP Препорачано
 • Добро разбирање на архитектурата на Центарот за податоци - CCNA DC Препорачано
 • Добро разбирање на VMware околината - VSICM Препорачано

целната публика

Овој курс е дизајниран за традиционални мрежни и центри за податоци инженери задолжени за инсталирање и работење на Cisco Nexus 9000 серија на прекинувачи во средина на центарот за податоци кои сакаат да ги надградат своите вештини. Насочени улоги вклучуваат:

 • Инженери на центарот за податоци
 • Персонал за техничка поддршка
 • Мрежни инженери

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

Воведување Cisco ACI

 • Опишувајќи го Cisco Nexus 9000 Switch ACI Solution
 • Опишувајќи го Cisco ACI Fabric
 • Опишувајќи го Cisco Nexus 9000 преклопниот хардвер

Конфигурација на Cisco ACI

 • Конфигурирање на Cisco APIC
 • Конфигурирање на слој 4 преку слоеви 7 услуги
 • Конфигурирање на интеграција на хипервизорот на APIC

Cisco ACI програмабилност и оркестрација

 • Демонстрирање на Cisco ACI мрежно програмирање
 • Cisco ACI мрежна оркестрација

Cisco ACI надворешна поврзаност, управување и миграција

Лабораторија 1: Истражувајте го инвентарот на ткаенината
Лабораторија 2: Конфигурирај основни мрежни конструкции
Лабораторија 3: Конфигурирајте филтри за политики и договори
Лабораторија 4: распоредување три-ниво Примена профил
Лабораторија 5: Регистрирајте домен VMM со Cisco ACI
Лабораторија 6: Конфигурирање на VMware ESXi домаќин за користење на APIC DVS
Лабораторија 7: Поврзете го EPG со доменот на VMware vCenter
Лабораторија 8: Поврзете го VM со групата на EPG
Лабораторија 9: распоредување на графикон за услуги со профил на апликација
Лабораторија 10: Конфигурирај го APIC користејќи го API-от
Лабораторија 11: Извоз на договори помеѓу станарите
Лабораторија 12: Конфигурирај го Cisco APIC Користејќи го Cisco APIC REST до Python адаптерот (ARYA).
Лабораторија 13: Конфигурирај го Cisco APIC користејќи APIC Пакистан API на Cisco
Лабораторија 14: Конфигурирај го Cisco APIC да комуницира со надворешен слој 3 Network
Лабораторија 15: Конфигурирајте го APIC за комуникација со надворешната мрежа 2
Лабораторија 16: Конфигурирајте го APIC за голи метали за да ги откриете металните комуникации
Лабораторија 17: Следење и решавање проблеми ACI
Лабораторија 18: Конфигурирање на APIC RBAC за локални и оддалечени корисници

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти
КЛУЧНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОЧЕТНА ПОСТАПКА

 • Конфигурирање на Cisco Nexus 9000 прекинувачи во ACI режим v2.0 обука во Gurgaon
 • Конфигурирање на Cisco Nexus 9000 Склопки во ACI Режим v2.0 сертификација цена во Gurgaon
 • Институт за Конфигурирање на Cisco Nexus 9000 Склопки во ACI Режим v2.0 во Гургаон
 • Конфигурирање на Cisco Nexus 9000 Склопки во ACI режим v2.0 во Гургаон
 • Конфигурирање на Cisco Nexus 9000 Склопки во ACI режим v2.0 сертификација во Gurgaon
 • Конфигурирање на Cisco Nexus 9000 прекинувачи во ACI режим v2.0 курс во Гургаон
 • Најдобро Конфигурирање на Cisco Nexus 9000 Склопки во ACI режим v2.0 обука онлајн
 • Конфигурирање на Cisco Nexus 9000 Склопки во тренинг v2.0 ACI Mode