типОбука во училница
РЕГИСТАР

Конфигурирање и распоредување на приватен облак (M20247)

** Искористете ги Вашите Мајкрософт ваучери (SATV) за 20247 - Конфигурирање и имплементирање на курс за приватна облак и сертификација **

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

20247 XCHARX Configuring and Deploying a Private Cloud Training

Во овој курс, ќе се стекнат со вештини и знаења потребни за да се дизајнира, инсталира и конфигурира облак инфраструктура. Ќе научите како да ја конфигурирате и распоредите инфраструктурата на апликацијата, како и клучните компоненти на System Center 2012 R2 кои се неопходни за управување со услугите на облак-инфраструктурата.

Ќе ги покриете барањата потребни за да се произведе дизајн на високо ниво за облак-околината. Преку практична практика, ќе ја конфигурирате и распоредите инфраструктурата на апликацијата, како и да научите како да конфигурирате сервер за опслужување на пред-подигнување (PXE), сервер за надградба и база на ажурирање на софтверот. Ќе научите како да конфигурирате каталог на услуги и да го објавите овој каталог на порталот за самопослужување. Ќе го покриете она што е потребно за распоредување и конфигурирање на System Center 2012 - Менаџер за заштита на податоци (ДПМ) и Оркестратор во облак.

Цели

 • План за хибриден облак
 • Конфигурирај и распореди приватен облак со System Center 2012 R2 Виртуелна машина
 • Прошири и одржува облак инфраструктура
 • Конфигурирајте ја испораката на апликација за облак
 • Креирај приватни облак блокови
 • Распоредување и пристап до приватни облаци
 • Следење на облак инфраструктура
 • Прошири и прилагоди следење на облак-инфраструктурата
 • Спроведување на управување со услуги за облак
 • Конфигурирајте висока достапност, отстранување на катастрофи и заштита за облак
 • Автоматизирајте го и стандардизирајте го облакот
 • Конфигурирајте облак со повеќе закупец

целната публика

 • Облак администратори кои ќе бидат одговорни за дизајнирање, инсталирање и конфигурирање на облак инфраструктура
 • Администраторите на Центарот за податоци кои ќе бидат одговорни за дизајнирање, инсталирање и конфигурирање на on-premise, Microsoft Private Cloud инфраструктура

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

1. Планирање за Облак

 • Обласни модели
 • Распоредување на приватен облак
 • Дизајнирање на приватни облак инфраструктура
 • Windows Server 2012 R2 Hyper-V компоненти
 • Системски центар 2012 R2 Компоненти
 • Распоредување на Hyper-VClustering со Виртуелна машина менаџер (VMM)

2. Конфигурирање и распоредување на приватниот облак со Microsoft System Center 2012 R2 Виртуелна машина менаџер (VMM)

 • VMMArchitecture и компоненти
 • Конфигурирање на напредно вмрежување во VMM
 • Инсталирање и надградба на VMM
 • Конфигурирање на VMM безбедност и улоги
 • Групи на домаќини

3. Проширување и одржување на Облачната инфраструктура

 • PXE и ​​ажурирачки серверски улоги
 • Распоредување на сервери за домаќин на Gad-Metal Hyper-V
 • Конфигурирање на улогата на серверот за надградба
 • Креирање и ремедирање на основната линија за ажурирање

4. Конфигурирање на испорака на апликација

 • Динамична примена распоредување
 • Пакети за веб-распоредување
 • Виртуелизација на серверска апликација
 • Конфигурирање на компоненти на сервер-V
 • Секвенција и распоредување на виртуелни апликации

5. Креирање на приватни облак блокови

 • Конфигурирање на шаблони и профили
 • Конфигурирање на мрежи и сајтови
 • Конфигурирање на Фондацијата за услуги
 • Конфигурирање на кориснички улоги

6. Распоредување и конфигурирање на пристап до приватниот облак

 • Приватни облак ресурси
 • Инсталирање и Конфигурирање на Контролорот на апликации
 • Креирање и управување со шаблони за услуги

7. Следење на инфраструктура на облак

 • Оперативен менаџер Архитектура и безбедност
 • Управување со оперативниот менаџер
 • Конфигурирање на улоги и известувања
 • Конфигурирање на пакети за управување
 • Конфигурирање на интеграција со системскиот центар 2012 R2

8. Проширување и прилагодување на мониторингот на приватни облак инфраструктура

 • Конфигурирање на советник за системски центар
 • Конфигурирање портал на SharePoint Server
 • Мониторинг на шаблони
 • Дистрибуирани мониторинг на апликации

9. Спроведување Управување со услуги за Облак

 • Администратор на услуги
 • Надградба до системски центар 2012 R2 Service Manager
 • Работни позиции за менаџер на услуги
 • Конфигурирање на приклучоци за менаџер на услуги
 • Конфигурирање на известувања за менаџерот на услуги

10. Конфигурирање на висока достапност, наплата на катастрофи и заштита за облак

 • Планирање за Hyper-V Recovery Manager
 • Планирање на распоредувањето на ДПМ
 • DPM архитектура и компоненти
 • Надградба на ДПМ
 • Конфигурирање на DPM за приватниот облак
 • Конфигурирање заштита на апликации за облак
 • Враќање на апликации во облак

11. Автоматизирање и стандардизирање на облак

 • Оркестраторска архитектура и компоненти
 • Распоредување и конфигурирање на основни компоненти
 • Управување со Runbooks
 • Конфигурирање на интеграциските пакети

12. Конфигурирање на самопослужување и повеќенаменски Облак со Windows Azure Pack

 • Конфигурирање на Windows Azure Pack

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти