типОбука во училница
РЕГИСТАР

Конфигурирање, управување и суспендирање на Microsoft Exchange Server 2010 Service Pack 2

** Искористете ги вашите ваучери за Microsoft (SATV) за конфигурирање, управување и суспендирање на Microsoft Exchange Server 2010 Service Pack 2 Обука и сертификација **

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Configuring, Managing, and Troubleshooting Microsoft Exchange Server 2010 Service Pack 2 Training

Во овој раце-на курс, ќе научите да инсталирање, конфигурирање и управување со Exchange Server 2010 средина за пораки. Ќе го конфигурирате Exchange Server 2010 и ќе ги научите упатствата, најдобрите практики и размислувања кои ќе ви помогнат да го оптимизирате распоредувањето на Exchange серверот. Ќе научиш да ги распоредите серверите на Exchange Server 2010 во разни улоги, вклучувајќи ја улогата на Поштенско сандаче и улогата на клиент пристап, и ќе научите да управувате со транспортот на пораки. Ќе научите да го интегрирате Exchange Server 2010 во постоечка Exchange 2003 или Exchange 2007 околина. Исто така, ќе се запознаете со Exchange Online и нејзините имплементации со Office 365.

Овој курс вклучува материјали од официјалниот Microsoft Learning Product 10135: Конфигурирање, управување и суспендирање на Microsoft Exchange Server 2010.

Цели

 • Инсталирајте и распоредувајте Exchange Server 2010
 • Конфигурирајте ја улогата на серверот за клиент пристап во Exchange Server 2010
 • Управување со транспортот на пораки во Exchange Server 2010
 • Конфигурирајте го безбедниот проток на пораки помеѓу организацијата на Exchange Server и интернетот
 • Спроведете решение со висока достапност за сервери за поштенско сандаче и други улоги на серверот во Exchange Server
 • Следење и одржување на системот за пораки
 • Транзиција на Exchange Server 2003 или Exchange Server 2007 организација на Exchange Server 2010
 • Конфигурирајте ја улогата на серверот на Унифицирани пораки и компонентите на Унифицирани пораки
 • Конфигурирање на Exchange Server 2010 интеграција со Exchange Online

целната публика

 • Оние кои се стремат да бидат администратори за размена на пораки на ниво на претпријатие
 • ИТ генералисти и професионалци за помош на персоналот кои сакаат да научат за Microsoft Exchange Server 2010
 • ИТ професионалци со најмалку 3 години искуство обично во администрацијата на мрежата, службата за помош или системската администрација

Предуслови

 • Основни познавања на мрежните технологии, вклучувајќи Domain Name System (DNS) и заштитен ѕид технологии
 • Искуство со оперативните системи на Microsoft Windows Server 2003 и Microsoft Windows Server 2008, иако искуство со претходните верзии на Exchange Server не е потребно
 • Искуство со Active Directory во Windows Server 2003 или Windows Server 2008
 • Искуство за управување со бекап и обновување на Windows сервери
 • Искуство со користење на алатки за управување и мониторинг на Windows како што се Microsoft Management Console, корисници на Active Directory и компјутери, мониторинг на ефикасноста, прегледувач на настани и Интернет информации
 • Услуги (IIS) Администратор
 • Уживајте во користењето алатки за поврзување со Windows и алатки за решавање на проблеми, како што се Network Monitor, Telnet и NSLookup
 • Основни познавања на сертификати и инфраструктура за јавни клучеви (PKI)
 • Основно искуство со Windows Mobile

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

1. Распоредување на Exchange Server 2010

 • Инфраструктурни барања за инсталирање на Exchange Server 2010
 • Инсталирајте улоги на серверот за Exchange Server 2010
 • Завршете инсталација на Exchange Server 2010

2. Конфигурирање на сервери за поштенско сандаче

 • Exchange Server 2010 административни алатки
 • Конфигурирање на улогите на серверот за поштенско сандаче
 • Конфигурирајте ги јавните папки

3. Управување со објектите примачи

 • Управувајте со поштенските сандачиња во Exchange Server 2010
 • Управувајте со други примачи во Exchange Server 2010
 • Конфигурирајте ги политиките за е-поштенска адреса
 • Конфигурирање на списоци со адреси
 • Изведете задачи за управување со рефус-приматели

4. Управување со клиент пристап

 • Конфигурирајте ја улогата на серверот за клиент пристап
 • Конфигурирајте ги клиентските пристапни услуги за клиентите на Microsoft Office Outlook
 • Конфигурирајте Office Outlook Web Access
 • Конфигурирајте го пристапот за мобилни пораки до поштенските сандачиња на Exchange Server

5. Управување со транспорт на пораки

 • Пренос на пораки во Exchange Server 2010
 • Конфигурирај транспорт на порака

6. Спроведување на безбедност на пораки

 • Распоредување на гранични транспортни сервери
 • Распореди антивирусно решение
 • Конфигурирајте анти-спам решение
 • Конфигурирајте ги безбедните SMTP пораки

7. Спроведување на висока достапност

 • Опции за висока достапност во Exchange Server 2010
 • Конфигурирајте висока достапност за бази на податоци на серверот за поштенско сандаче
 • Распоредува високо достапни не-поштенско сандаче сервери

8. Спроведување на резервна копија и обновување

 • План за бекап и обновување
 • Направете резервна копија на Exchange Server 2010
 • Враќање на Exchange Server 2010

9. Конфигурирање на политиката на пораки и усогласеност

 • Политики на пораки и барања и опции за усогласување
 • Конфигурирајте транспортни правила
 • Конфигурирај пребарување на весници и повеќе поштенско сандаче
 • Конфигурирај управување со записи на пораки
 • Конфигурирање на лични архиви

10. Обезбедување на Exchange Server 2010

 • Конфигурирајте ја контролата на пристапот базирана на улоги
 • Конфигурирај запишување на ревизија
 • Конфигурирајте безбеден интернет пристап до Exchange Server

11. Одржување на Microsoft Exchange Server 2010

 • Следи го серверот за размена 2010
 • Одржувај го Exchange Server 2010
 • Отстранување на проблеми со Exchange Server 2010

12. Надградба од Exchange Server 2003 или Exchange Server 2007 до Exchange Server 2010

 • Надградба од Exchange Server 2003 до Exchange Server 2010
 • Надградба од Exchange Server 2007 до Exchange Server 2010

13. Имплементација на Exchange Online со Office 365

 • Распоредување на Exchange Online
 • Спроведување на Федеративна Делегација

14. Напредни теми во Exchange Server 2010

 • Распоредување на високо достапни решенија за повеќе сајтови
 • Спроведување на федеративно делење

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти