типОбука во училница
РЕГИСТАР

Мајкрософт конфигурира и ракува со хибриден Облак со "Мајкрософт Лазур Стек" (M20537)

** Искористете ги Вашите Мајкрософт ваучери (SATV) за конфигурирање и управување со хибриден Облак со курсот за Microsoft Azure Stack и сертификација **

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Configuring and Operating a Hybrid Cloud with Microsoft Azure Stack Training

Овој курс ги обезбедува потребните знаења за распоредување и конфигурирање на Microsoft Azure Stack. Ќе разговарате за разликите помеѓу Microsoft Azure Stack, Microsoft Azure и Windows Azure Pack. Потоа ќе го прегледате Софтверско дефинирано вмрежување и ќе ги конфигурирате снабдувачите на ресурси во рамките на Microsoft Azure Stack, како и воспоставување најдобри практики за следење и решавање на проблеми.

Цели

 • Опишете ги компонентите и архитектурата на Microsoft Azure Stack
 • Распоредување на "Мајкрософт" Azure Stack
 • Разбирање на функциите на Windows Server 2016 кои се користат во Microsoft Azure Stack
 • Разбирај како DevOps користете "Мајкрософт" Azure Stack
 • Нуди ресурси во Microsoft Azure Stack
 • Manage IaaS in Microsoft Azure Stack
 • Manage PaaS in Microsoft Azure Stack
 • Управувајте со ажурирањата во Microsoft Azure Stack
 • Извршете мониторинг и решавање на проблеми во Microsoft Azure Stack
 • Разбирање на начинот на лиценцирање и наплата во Microsoft Azure Stack

целната публика

Овој курс е наменет за администраторите на услуги, DevOps и cloud architects кои се заинтересирани да користат Microsoft Azure Stack за да им обезбедат облак на своите крајни корисници или клиенти од нивна сопствена на Центарот за податоци.

Предуслови

Пред да присуствуваат на овој курс, студентите мора да имаат:

 • Работно познавање на Windows Server 2016
 • Работно познавање на SQL Server 2014
 • Работно познавање на Microsoft Azure

Course Outline Duration: 5 Days

Преглед на Azure Stack

 • Што е Azure Stack?
 • Споредба на Azure Stack со Microsoft Azure
 • Споредба на Azure Stack на Windows Azure Pack

Основни компоненти на Microsoft Azure Stack

 • Windows Server 2016 и системски центар 2016
 • Идентитет и автентикација

Распоредување на Microsoft Azure Stack

 • Мајкрософт сидро стек архитектура
 • Преориентирани услови на лазур
 • Инсталирање на Azure Stack

Нуди ресурси на Microsoft Azure Stack

 • Работа со планови и понуди
 • Мајкрософт Сино Стак Пазар
 • Овозможување на мулти-станување во Azure Stack
 • Интегрирање на Azure Stack со Windows Azure Pack

Microsoft Azure Stack и DevOps

 • Технологии кои се користат во Microsoft Azure Stack за DevOps
 • Шаблони за управување со сини ресурси
 • Трети лица Даватели на ресурси

Инфраструктура како сервис и Microsoft Azure Stack

 • Софтвер Дефинирани мрежни подобрувања со Microsoft Azure Stack и Windows Server 2016
 • Azure Stack Storage
 • Виртуелни машини во Microsoft Azure Stack

Платформа како сервис и "Мајкрософт" сидро стек

 • Разбирање на платформата како услуга
 • SQL Server и MySQL сервери во Microsoft Azure Stack
 • Сервисен обезбедувач на услуги за апликации
 • Лазурен клучен свод
 • Лазурни функции

Мониторинг во Microsoft Azure Stack

 • Единица што може да се замени
 • Мониторинг на контролата на авионот за контрола на сината магла
 • Поправање на Azure Stack инфраструктурата
 • Мониторинг на оптоварувањата на гостите во Microsoft Azure Stack
 • Отстранување на проблеми со Azure Stack
 • Заштита на обемот на работа од лазур и наемник

Лиценца Microsoft Azure Stack и платежни станари

 • Како да лиценца и да плати за Azure Stack
 • Лазур со постојана употреба API
 • Бизнис Трошоци и модели со сино стек

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти