типОбука во училница
РЕГИСТАР
infoblox - Core DDI Основна конфигурација 7.3 (Претходно Конфигурација на NIOS)

Core Core DDI Основна конфигурација 7.3 курс за обука и сертификација (претходно NIOS Конфигурација)

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Core Core DDI Основна конфигурација 7.3 курс за обука

Оваа обука учи како да ги конфигурирате и управувате со Infoblox мрежните апарати што го користат оперативниот систем Infoblox NIOS. Дознајте напред и назадни зони за мапирање, создавање мрежа и зона, DHCP опсези, фиксна адреса, управување со мрежа, мониторинг на ниво на систем и протоколи и управување со системот.

Предуслови за Core DDI Basic Configuration 7.3 сертификација

 • Силно познавање на DNS и DHCP
 • Звук знаење за TCP / IP

Траење на курсот Времетраење: 3 дена

 • Модул-1: Основи на DNS и DHCP
 • Модул-2: преглед на Infoblox DDI производ
 • Модул-3: преглед на корисничкиот интерфејс
 • Модул-4: основи за администрација на НВО
 • Модул-5: администраторски сметки
 • Модул-6: Висока достапност
 • Модул-7: Основи на архитектура на мрежа
 • Модул-8: Работа со DHCP
 • Модул-9: IPAM
 • Модул-10: Работа со DNS
 • Модул-11: Работа со DHCP
 • Модул-12: Увоз на податоци
 • Модул-13: закажани задачи
 • Модул-14: екстензибилни атрибути
 • Модул-15: паметни папки

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти
Поврзани клучни зборови