типОбука во училница
време5 денови
РЕГИСТАР
Основни решенија на Microsoft Exchange Server 2013

20341: Основни решенија на Microsoft Exchange Server 2013 курс за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Основни решенија на Microsoft Exchange Server 2013 курс за обука

Овој модул ќе ги научи студентите како да планираат, распоредуваат, администрираат, обезбедуваат и поддржуваат MS Exchange Server 2013. Овој модул исто така ќе ги научи учениците како да изградат Exchange Server 2013 и да ги снабдат со потребните знаења за следење, одржување и решавање на проблеми на Exchange Server 2013.

Objectives of Core Solutions of Microsoft Exchange Server 2013 Course

Prerequisites for Core Solutions of Microsoft Exchange Server 2013 Certification

 • Најмалку две години искуство со администрирање на Windows Server, вклучувајќи Windows Server® 2008 R2 или Windows Server® 2012.
 • Најмалку две години искуство со работа Active Directory® домен услуги (AD DS).
 • Најмалку две години работно искуство кое работи со резолуција на име, вклучувајќи DNS.
 • Искуството работи со сертификати, вклучувајќи ги и PKI сертификатите.

Course Outline Duration: 5 Days

Модул 1: распоредување и управување со Microsoft Exchange Server 2013

Овој модул ги опишува предупредувањата и барањата на Exchange Server 2013, распоредувањето и управувањето.

Лекции

 • Предуслови и барања на Exchange Server 2013
 • Exchange Server 2013 распоредување
 • Управување со Exchange Server 2013

Лабораторија: распоредување и управување со Exchange Server 2013

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Опишете ги предупредувањата и барањата на серверот за Exchange Server 2013.
 • Изведете размена на 2013 на Exchange Server.
 • Управувај со Exchange Server 2013.

Модул 2: Планирање и конфигурирање на сервери за поштенско сандаче

Овој модул опишува како да ја планирате и конфигурирате улогата на серверот за поштенско сандаче.Лекции

 • Преглед на улогата на серверот за поштенско сандаче
 • Планирање на распоредувањето на серверот на поштенско сандаче
 • Конфигурирање на серверите за поштенско сандаче

Лабораторија: Конфигурирање на сервери за поштенско сандаче

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Опишете ја улогата на серверот за поштенски сандаче.
 • План за распоредување на улогата на сервер на поштенско сандаче.
 • Конфигурирајте ги серверите за поштенско сандаче.

Модул 3: Управување со објекти на примачот

Овој модул објаснува како да управуваат со објектите на примачот, политиките за адреси и списоците со адреси во Exchange Server 2013.Лекции

 • Управување со Exchange Server 2013 поштенските сандачиња
 • Управување со други разменувачи
 • Планирање и имплементирање на јавни папки поштенски сандачиња
 • Управување со адреси и политики

Лабораторија: Управување со објекти на примачот

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Управувај со поштенските сандачиња за Exchange Server 2013.
 • Управувајте со други Exchange Server 2013 примачи.
 • Имплементирај јавни папки.
 • Конфигурирајте листи за адреси и политики.

Модул 4: Планирање и имплементирање на сервери за клиентски пристап

Овој модул објаснува како да ја планираат и имплементираат улогата на серверот за клиент пристап во Exchange Server 2013.Лекции

 • Планирање на распоредување на серверот за клиент пристап
 • Конфигурирање на улогата на серверот за пристап на клиентот
 • Управување со услуги за пристап до клиентите

Лабораторија: распоредување и конфигурирање на улога на сервер за пристап до клиент

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • План за распоредување на клиентскиот пристап.
 • Конфигурирајте ги улогите на серверот за пристап на клиентот.
 • Управување со услуги за пристап до клиентот.

Модул 5: планирање и конфигурирање на комуникација со клиентот на пораки

Овој модул објаснува како да планирате и конфигурирате Microsoft Outlook Web App и мобилни пораки во Exchange Server 2013.Лекции

 • Клиентско поврзување со серверот за пристап на клиентот
 • Конфигурирање на Outlook Web App
 • Планирање и конфигурирање на мобилни пораки
 • Конфигурирање на безбеден интернет пристап за серверот за пристап до клиент

Лабораторија: Планирање и Конфигурирање на комуникација со клиентот на пораки

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Опишете ги клиентските услуги што ги нуди Exchange Server 2013.
 • Конфигурирање на Outlook Web App.
 • Планирајте и конфигурирајте мобилни пораки.
 • Конфигурирајте безбеден интернет пристап за серверот за клиентски пристап.

Модул 6: планирање и имплементирање на висока достапност

Овој модул ја објаснува технологијата со висока достапност, вградена во Exchange Server 2013, и некои од надворешните фактори кои влијаат на високо достапните решенија.Лекции

 • Висока достапност на Exchange Server 2013
 • Конфигурирање на базата на податоци со високо достапно поштенско сандаче
 • Конфигурирање на сервери за пристап до клиентите со голема достапност

Лабораторија: Имплементирање на висока достапност

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Опишете ја висока достапност на Exchange Server 2013.
 • Конфигурирање на бази на податоци со високо достапни бази на податоци.
 • Конфигурирај високо достапни достапни сервери за клиент.

Модул 7: планирање и имплементирање на катастрофи

This module explain how to plan, implement disaster mitigation, and recovery in Exchange Server 2013.

Лекции

 • Планирање за ублажување на катастрофи
 • Планирање и имплементирање на Exchange Server 2013 Backup
 • Планирање и имплементирање на Exchange Server 2013 Обнова

Лабораторија: Имплементација на Disaster Recovery за Exchange Server 2013

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • План за ублажување на катастрофи.
 • Планирајте и спроведете резервна копија на Exchange Server 2013.
 • Планирајте и спроведете наплата на Exchange Server 2013.

Модул 8: планирање и конфигурирање на транспорт на пораки

Овој модул објаснува како да планираат и конфигурираат транспорт на пораки во организацијата на Exchange Server 2013.Лекции

 • Преглед на транспорт и рутирање на пораки
 • Планирање и конфигурирање на транспорт на пораки
 • Управување со транспортните правила

Лабораторија: планирање и конфигурирање на транспорт на пораки

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Опишете ја транспортот на пораки во Exchange Server 2013.
 • Планирајте и конфигурирајте порака за транспорт.
 • Управувај со правилата за транспорт.

Модул 9: планирање и конфигурирање на хигиената на пораките

This module explains how to plan messaging security, implement an antivirus and anti-spam solution for Exchange Server 2013.

Лекции

 • Планирање на безбедност на пораки
 • Спроведување антивирус решение за Exchange Server 2013
 • Спроведување на анти-спам решение за Exchange Server 2013

Лабораторија: Планирање и конфигурирање на безбедноста на пораките

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Планирајте безбедност на пораки.
 • Спроведете антивирусно решение за Exchange Server 2013.
 • Спроведување на анти-спам решение за Exchange Server 2013.

Модул 10: планирање и конфигурирање на административната безбедност и ревизија

Овој модул објаснува како да конфигурирате дозволи за контрола на пристап на база на улоги (RBAC) и да го конфигурирате дневник за ревизија.

Лекции

 • Конфигурирање на контролата на пристапот базирана на улоги
 • Конфигурирање на логирање на ревизијата

Лабораторија: Конфигурирање на административно обезбедување и ревизија

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Конфигурирање на RBAC дозволите.
 • Конфигурирање на најавување на ревизија.

Модул 11: Мониторинг и суспендирање на Microsoft Exchange Server 2013

Овој модул објаснува како да го следите, одржувате и решавате проблемот со вашата околина на Exchange Server 2013.Лекции

 • Следење на Exchange Server 2013
 • Одржување на Exchange Server 2013
 • Смена на проблеми Exchange Server 2013

Лабораторија: Мониторинг и суспендирање на Exchange Server 2013

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Следи го серверот за размена 2013.
 • Одржувај го Exchange Server 2013.
 • Отстранување на проблеми со Exchange Server 2013.

Во овој момент нема претстојни настани.

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно контакт нас.