Cyberoam Certified Network & Security Professional (CCNSP)

Cyberoam Certified Network & Security Professional (CCNSP) курс за обука и сертификација

Преглед

Предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Cyberoam Certified Network & Security Professional (CCNSP) обука

на CCNSP сертификација Курсот подготвува поединци да ги препознаат инсајдерските закани и надворешните закани насочени кон корисниците, а истовремено да им даваат стручност во мрежните и безбедносните основи, покрај распоредување и конфигурација на UTM базирана на идентитет на Cyberoam. Курсот е сеопфатен, но сепак лесен за следење, со сценарија во реалниот свет, Донесување практична вредност за аспирант професионалци за безбедност.

Предуслови за сертификација на Cyberoam Certified Network & Security Professional (CCNSP)

 • Оперативен ОС знаење
 • Основи на мрежно поврзување
 • Познавање на протоколи
 • HTTP, HTTPS, IMAP, POP3, SMTP
 • TCP / IP протокол Suite
 • Основи за мрежна безбедност

Траење на курсот Времетраење: 3 дена

 • Модул-1: Основи на вмрежување и безбедност
 • Модул-2: UTM базиран на идентитет на Cyberoam
 • Модул-3: Cyberoam производи
 • Модул-4: Firewall
 • Модул-5: автентикација на корисникот
 • Модул-6: Филтер за содржини
 • Модул-7: Портал Анти-Вирус / Анти-Спам
 • Модул-8: Систем за превенција на упад
 • Модул-9: Виртуелна приватна мрежа (VPN)
 • Модул-10: менаџер за повеќеснинкови
 • Модул-11: Рутирање
 • Модул-12: Општа администрација

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти
Поврзани клучни зборови