типОбука во училница
РЕГИСТАР

DCAC9K - Cisco Nexus 9000 серија за обука и сертификација

DCAC9K - Cisco Nexus 9000 серија за обука и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

DCAC9K - обука на Cisco Nexus 9000 серија

DCINX9K е 2-дневна ILT програма за обука која е наменета за системи и теренски инженери кои инсталираат и имплементираат Cisco Nexus 9000 Склопки во NX-OS режим. Овој курс ги опфаќа клучните компоненти и процедури што треба да ги знаете за да инсталирате, конфигурирате, управувате и да ги решите проблемите Cisco Nexus 9000 Префрли платформа.

Цели на DCAC9K - курс за Cisco Nexus 9000 серија

По завршувањето на овој курс, ученикот ќе може да ги исполни овие општи цели:

 • Опишете ги Cisco-производите кои ги адресираат трендовите на пазарот во центарот за податоци
 • Опишете Cisco Nexus 9000 серија вклучете ги хардверските компоненти
 • Опишете ја хардверската архитектура на модуларната шасија, модуларните линии за шасија и фиксната конфигурација во Cisco Nexus 9000 серија прекинувачи
 • Опишете ги можностите понудени во NX-OS достапен на прекинувачите на Cisco Nexus 9000 Series
 • Конфигурирајте ги VXLAN функциите на прекинувачите на серијата Cisco Nexus 9000
 • Опишете ги можностите за програмирање, автоматизација и управување кои се достапни на Cisco Nexus 9000 серијата на прекинувачи
 • Опишете ги општите тополошки опции за конфигурирање Прекинувачи на серијата Cisco Nexus 9000
 • Опишете ги придобивките од усвојувањето на Cisco ACI тканечкиот режим на прекинувачите на Cisco Nexus 9000 серијата

Предуслови за DCAC9K - Сертификација на Cisco Nexus 9000 Series

 • Знаењето и вештините кои ученикот мора да ги има пред да присуствуваат на овој предмет се:

  За да ги стекнат потребните вештини и знаења, Cisco силно препорачува познавање на следниве курсеви:

  • CCNA сертификација ICND1 и ICND2 или CCNABC
  • Cisco IP рутирање класа (ROUTE)
  • Класа на префрлување на Cisco (SWITCH)

Наменска публика на DCAC9K - курс Cisco Nexus 9000 серија

Овој курс е дизајниран за:

 • Сите инженери или администратори вклучени во инсталацијата и имплементацијата на Cisco Nexus 9000 Switch во NX-OS режим.

Траење на курсот Времетраење: 6 дена

Решение за мод на NX-OS на Cisco Nexus 9000 серија

 • Трендови на центарот за податоци
 • Cisco Nexus 9000 решение
 • Подобрен оперативен систем на Cisco Nexus

Серија на Cisco Nexus 9000 Хардвер

 • Модуларна шасија на Cisco Nexus 9500
 • Cisco Nexus 9500 супервизорски модули
 • Системски контролери на Cisco Nexus 9500
 • Cisco Nexus 9500 вентилатори и напојување
 • Cisco Nexus 9500 ткаенини
 • Cisco Nexus 9500 линија картичка модули
 • Cisco Nexus 9300 фиксни конфигурациски прекинувачи
 • Cisco Nexus 9000 Поддршка за ткаенини Extenders
 • Каблирање 40GE и 100GE вмрежување
 • Оптика Поддржана од Cisco Nexus 9000 Склопки

Cisco Nexus 9000 серија Архитектура на хардвер

 • Cisco Nexus 9500 модуларен прекинувач Архитектура
 • Cisco Nexus 9500 линија картичка модули
 • Пренасочување на пакети во прекинувачите на Cisco Nexus 9000
 • Cisco Nexus 9300 архитектура

Оперативен систем на Cisco Nexus

 • NX-OS карактеристики
 • Високи функции за достапност на Cisco Nexus 9000 прекинувачи
 • Карактеристики на управувањето со Cisco Nexus 9000 Switch семејството

Конфигурирање на VXLAN на Cisco Nexus 9000 серијата на прекинувачи

 • Мрежни преклопувања во дизајн на центар на податоци
 • VXLAN
 • Операција со контролна плоча VXLAN
 • Операција со податоци на VXLAN плоскост
 • Конфигурирајте го VXLAN на прекинувачите на серијата Cisco Nexus 9500

Програмабилност на мрежата и автоматизација

 • Програмирање карактеристики на Nexus 9000 серијата на прекинувачи
 • VXLAN
 • Мониторинг на Cisco Nexus 9000 прекинувачи

Опции за топологија за Cisco Nexus 9000 серијата на прекинувачи

 • Традиционални податочни центри на Cisco Switches на серијата Cisco Nexus 9000
 • Спина и лист топологии на Cisco Nexus 9000 прекинувачи
 • Преклопување на Toplogies на Cisco Nexus 9000 серијата на прекинувачи

Cisco ACI ткаенини

 • Клучни концепти на Cisco ACI ткаенини
 • Компоненти на ACI ткаенини
 • Предности на користење на Cico ACI ткаенини
 • Напредни услуги на Cisco ACI ткаенина

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти