типОбука во училница
време5 денови
РЕГИСТАР

Престојни настани

 1. CEH V10 (10th December 2018)

  декември 10 - декември 14
 2. ITIL Intermediate Service Operations (SO XCHARX 15th December 2018)

  декември 15 - декември 16
 3. 20533 Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions (15th December 2018)

  December 15 @ 9:00 am - December 29 @ 6:00 pm
 4. ITIL Intermediate Service Transition (ST – 22nd December 2018)

  December 22 @ 9:00 am - December 23 @ 6:00 pm
ИТС Техника Училиште слики

20488B - Развивање на Microsoft SharePoint Server 2013 Основни решенија за обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Развивање на Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions обука

Сертификација за SharePoint сертификација за Core Solutions ќе обезбеди вештини кои се заеднички за развој на SharePoint. Учесниците ќе научат да работат со објект модели како клиент-страна и од страна на серверот, управување со идентитет и дозволи, развој и распоредување на функции, апликации и решенија, управување со таксономија, управување со бизнис процеси со користење на работните процеси, пребарување и ажурирање на податоците од листата и прилагодување на кориснички интерфејс, во оваа SharePoint обука.MOC 20488: Microsoft SharePoint Server 2013 Развивање на Core Solutions е модул од страна на развој на SharePoint сертификација кој дава знаење за развој на решенија за SharePoint технологиите и производите. Овој курс за SharePoint е идеален за професионални програмери кои се одговорни за развивање и дизајнирање на сопствени код за проекти во SharePoint 2013 средини.

Цели на Развивање на Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions обука

 • Планирајте и дизајнирајте ги апликациите за подобри перформанси и приспособливост во актуелниот курс
 • Креирајте и прилагодете го изгледот и однесувањето на елементите на корисничкиот интерфејс
 • Развијте код за сопствени компоненти со авторизација и автентикација
 • Научете како да ги распоредите и дистрибуирате апликациите SharePoint во овој курс за сертификација на SharePoint
 • Автоматизирајте ги деловните процеси со користење на сопствени работни процеси
 • Спроведување на REST-API и модел на клиентска страна
 • Управување со таксономија со користење на различни типови и полиња на содржина

Предуслови за Развивање на Microsoft SharePoint Server 2013 основни решенија курс

 • Основни познавање на SharePoint
 • Основни познавање на веб-технологиите од страната на клиентот, вклучувајќи HTML, CSS и JavaScript.
 • Работно познавање на Visual C # и .NET Framework 4.5.
 • Основно разбирање на ASP.NET и веб-страниците за развој на веб-страници, вклучувајќи барање / одговор и животниот циклус на страницата.

Course Outline Duration: 5 Days

Модул 1: SharePoint како развивач платформа

This module examines different approaches that can be used to develop applications with SharePoint Server 2013 the scenarios in which each approach might be appropriate.

Лекции

 • Запознавање со SharePoint Developer пејзаж
 • Избор на приоди за SharePoint развој
 • Разбирање на модели за распоредување и извршување на SharePoint 2013

Лабораторија: Споредба на веб-делови и делови на апликации

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Опишете ги можностите за програмери во SharePoint Server 2013.
 • Изберете соодветен модел на извршување за сопствени SharePoint компоненти.
 • Изберете соодветни модели за распоредување за сопствени SharePoint компоненти.

Модул 2: Работа со SharePoint објекти

This module introduces the server-side SharePoint object model and how the core classes relate to sites and collections. The server-side SharePoint object model provides a core set of classes that represent different items in the logical architecture of a SharePoint deployment. Students also learn how manage permissions for server-side code.

Лекции

 • Разбирање на хиерархијата на објекти на SharePoint
 • Работа со страници и веб-страници
 • Работа со Contexts на извршување

Лабораторија: Работа со страници и веб-странициЛабораторија: Работа со Contexts на извршување

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Објаснете ја целта на клучните класи во моделот на објект SharePoint од серверот.
 • Програмирано комуницирате со колекции и сајтови на SharePoint.
 • Прилагодете решенија за корисници со различни нивоа на дозволи.

Модул 3: Работа со листи и библиотеки

Овој модул објаснува како да комуницирате со листи и библиотеки. Студентите учат за тоа како да работат со списоци и библиотеки програмски користејќи го серверскиот модел на SharePoint објект и како да ги користат класите за барање и LINQ на SharePoint за да ги пребаруваат и добиваат податоците од SharePoint листите. Студентот, исто така, учат како ефикасно да работат со листи кои содржат голем број на предмети.

Лекции

 • Користење на објекти од списоци и библиотеки
 • Барањето и превземање на податоците од листата
 • Работа со големи листи

Лабораторија: Барање и превземање податоци за листиЛабораторија: Работа со големи листи

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Интерактивно со листи и библиотеки програмски.
 • Барајте и добијте податоци од листата.
 • Направете операции ефикасно на големи листи.

Модул 4: Дизајнирање и управување со функции и решенија

This module examines creating and deploying custom Developing a SharePoint solutions and features. The students also learn how and when to use sandbox solutions.

Лекции

 • Разбирање на карактеристики и решенија
 • Конфигурирање на функции и решенија
 • Работа со решенија со песок

Лабораторија: Работа со функции и решенија

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Објаснете ја целта и клучната функционалност на Карактеристиките и решенијата.
 • Конфигурирајте и управувајте со Карактеристики и решенија.
 • Креирање и управување со решенија со песок.

Модул 5: Работа со серверски код

Овој модул опишува како да се развијат и да се распоредат веб-делови и приемници на настани во решение.

Лекции

 • Развивање на веб-делови
 • Користење на приемници на настани
 • Користење на тајмер работни места
 • Складирање на податоци за конфигурација

Лабораторија: Работа со серверски код

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Опишете го процесот за развивање на веб-дел.
 • Користете ресивери за настани за да се справите со SharePoint настани.
 • Користете тајмер задачи за извршување на процесот, и закажани операции.
 • Чувајте ги и манипулирајте со конфигурациските податоци за сопствени компоненти.

Модул 6: Управување со идентитетот и дозволите

Овој модул опишува како управуваат со дозволите преку код и прилагодуваат автентикација со користење на сопствени даватели на барања.Лекции

 • Разбирање на управување со идентитетот во SharePoint 2013
 • Управување со дозволи во SharePoint 2013
 • Конфигурирање на автентичност врз основа на формулари
 • Прилагодување на искуството за автентикација

Лабораторија: Управување со дозволи програмски во SharePoint 2013Лабораторија: Креирање и имплементирање на кориснички прилагодени барања

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Опишете како работи автентикацијата и управувањето со идентитетот во SharePoint 2013.
 • Потврдете и управувајте со дозволите програмски во SharePoint 2013.
 • Креирајте и конфигурирајте сопствени провајдери за членство и менаџери за улоги за автентикација базирана на форми.
 • Направете создавачи на приговори и прилагодете го искуството за пријавување.

Модул 7: Воведување Апликации за SharePoint

Овој модул ја воведува апликацијата SharePoint, нов начин за приспособување на SharePoint функционалноста со SharePoint Server 2013.

Лекции

 • Преглед на апликации за SharePoint
 • Развивање на апликации за SharePoint

Лабораторија: Креирање на Мапа на предлози App

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Опишете ги апликациите SharePoint и споредете ги со SharePoint решенијата за фарма и решенијата за песок.
 • Опишете како да развиете апликации за SharePoint 2013 кои работат во просториите и во облакот.

Модул 8: Развој на SharePoint од страна на клиентот

Овој модул опишува како да се користи JavaScript Client Object Model (CSOM), управуван код CSOM и APPLY REST за да се изградат SharePoint Apps.

Лекции

 • Користење на моделот на објект од клиент за управувачки код
 • Користење на моделот на објект од клиент за JavaScript
 • Користење на REST API со JavaScript

Лабораторија: Користење на моделот на објект од клиент за управувачки кодЛабораторија: Користење на API за одземање со JavaScript

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Користете го модел на клиентска страна за управувачки код за да комуницирате со распоредувањето на SharePoint.
 • Користете го модел на клиентска страна за JavaScript за да комуницирате со распоредувањето на SharePoint.
 • Користете го API за одземање со JavaScript или C # за да комуницирате со распоредувањето на SharePoint.

Модул 9: Развој на апликации за SharePoint од далечина

This module examines the difference between provider hosted Apps and Remote Hosted Apps. The students will also create and deploy a Provider Hosted App. Лекции

 • Преглед на оддалечени апликации
 • Конфигурирање на апликации за оддалечени кодови
 • Развивање апликации за далечинско хостирање

Лабораторија: Конфигурирање на апликација за SharePoint на еден провајдерЛабораторија: Развивање на апликација за SharePoint на еден провајдер

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Опишете како функционираат апликации од далечина и како да ги конфигурирате дозволите и меѓу-домените повици што може да ги побараат.
 • Конфигурирајте апликации за хостирање на Windows Azure или оддалечени сервери.
 • Развијте апликации за хостирање на Windows Azure или далечински сервери.

Модул 10: Објавување и дистрибуирање на апликации

Овој модул го воведува Каталогот за апликации за корисниците лесно да ги лоцираат, купуваат и инсталираат апликациите. Учениците учат како да пакетираат и објавуваат Апликации во каталогот на апликации.

Лекции

 • Разбирање на архитектурата за управување со апликации
 • Разбирање пакети за апликации
 • Издавачки апликации
 • Инсталирање, ажурирање и деинсталација на апликациите

Лабораторија: Објавување на апликација во Корпоративен каталогЛабораторија: Инсталирање, ажурирање и деинсталација на апликации

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Објаснете како SharePoint управува со издавањето и дистрибуцијата на апликации.
 • Опишете ја содржината на апликациски пакет.
 • Објавете апликации во корпоративниот каталог или Office Marketplace.
 • Инсталирајте, ажурирајте и деинсталирате апликации.

Модул 11: Автоматизирање на деловните процеси

Овој модул објаснува како да креирате работните процеси и работните акции користејќи Visio 2013, SharePoint Designer 2013 и Visual Studio 2012.Лекции

 • Разбирање на работниот тек во SharePoint 2013
 • Градење на работни процеси со користење на Visio 2013 и SharePoint Designer 2013
 • Развој на работни процеси во Visual Studio 2012

Лабораторија: Градење на работни процеси во Visio 2013 и SharePoint Designer 2013Лабораторија: Креирање на работните акции во Visual Studio 2012

На крајот од овој модул, ученикот ќе може:
 • Опишете ја архитектурата и можностите на работното во SharePoint 2013.
 • Направете декларативни работни текстови во Visio 2013 и SharePoint Designer 2013.
 • Создајте и распоредите сопствени работни текови со помош на Visual Studio 2012.

Модул 12: Управување со таксономија

This module explains the importance of a good taxonomy in SharePoint and working with the components of the taxonomy. The students also see how to tie event receivers to the taxonomy.Лекции

 • Управување со таксономија во SharePoint 2013
 • Работа со типови на содржини
 • Работа со напредни карактеристики на типови содржини

Лабораторија: Работа со типови на содржиниЛабораторија: Работа со напредни функции на типови содржини

По завршувањето на овој модул, ученикот ќе може:
 • Работа со таксономијата градежни блокови во SharePoint 2013.
 • Креирајте и конфигурирајте ги типовите на содржини декларативно и програмски.
 • Работа со напредни функции на типовите на содржини.

Модул 13: Управување со прилагодените компоненти и циклуси на животни локации

This module explains how you can create custom component definitions and templates, which enable you to deploy custom sites, lists and other components across a farm.Лекции

 • Дефинирање на прилагодените листи
 • Дефинирање на прилагодените страници
 • Управување со SharePoint Sites

Лабораторија: Управување со прилагодените компоненти и животен циклус на локацијата

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Дефинирање и обезбедување сопствени листи
 • Дефинирање и обезбедување сопствени сајтови.
 • Управувајте со животниот циклус на веб-страницата SharePoint.

Модул 14: Прилагодување на елементите на корисничкиот интерфејс

This module explains different ways of customizing the SharePoint user interface, such as adding buttons to the ribbon or modifying the appearance of list views.Лекции

 • Работа со прилагодени акции
 • Користење компоненти од корисничкиот интерфејс на клиентот
 • Прилагодување на корисничкиот интерфејс за списоци со списоци на SharePoint

Лабораторија: Користење на Блокот за контрола на уреди за да ја стартувате апликацијатаЛабораторија: Користење на jQuery за прилагодување на корисничкиот интерфејс за списоци со списоци SharePoint

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Користете сопствени дејства за менување на корисничкиот интерфејс на SharePoint.
 • Користете го JavaScript за да работите со компонентите на корисничкиот интерфејс на SharePoint од клиентските страни.
 • Опишете како да го измените изгледот и однесувањето на прегледите и формите на листа.

Модул 15: Работа со брендирање и навигација

This module explains ways to customize branding, designing, publishing and navigating sites in SharePoint Server 2013. The students also learn how to create devise independent sites standard web technologies, such as HTML, CSS, and JavaScript.Лекции

 • Креирање и примена на теми
 • Брендирање и дизајнирање издавачки страници
 • Прицврстување на содржината на платформи и уреди
 • Конфигурирање и прилагодување на навигацијата

Лабораторија: Брендирање и дизајнирање издавачки страници

Лабораторија: Конфигурирање на навигација по фарми

По завршувањето на овој модул, студентите ќе можат:
 • Креирајте и применувајте теми на веб-страниците SharePoint.
 • Креирајте средства за дизајнирање на сајтови за објавување, како што се главни страници и распореди на страници.
 • Користете канали на уреди и прикази на слики за да ја прилагодите содржината за различни уреди.
 • Конфигурирајте го и прилагодете го навигациското искуство за објавување сајтови.

Престојни настани

Во овој момент нема претстојни настани.

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.

20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions Training in Gurgaon | 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions Training Institute in Gurgaon

Innovative Technology solutions provides and the only training company in Gurgaon who provides class room training on 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions as per the customer requirement. Our training programs is specially designed for professionals or fresher’s to get placements in MNCs. Innovative Technology solutions is delivering major of IT trainings in Gurgaon and 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions Training is one of the most demanded training. ITS offers hands on practical knowledge / practical implementation on live projects and will ensure to understand or learn the in-depth knowledge on 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions from our 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions Training. Our 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions Training in Gurgaon is conducted by specialist working certified corporate trainers and professionals having real time implementation experience on 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions.

Innovative technology solutions is well-equipped 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions Training Center in Gurgaon. Innovative Technnology solutions is the well-known 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions Training Center in Gurgaon with appropriate infrastructure and lab facilities. 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions labs are online, so candidate can access the labs from home as well. Innovative Technology solutions in Gurgaon mentored more than 50000+ candidates on different IT skills and we have public batches on 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions Certification Training in Gurgaon at very reasonable fee. We have in house trainer and course curriculum can be customized as per your requirement.

Our training labs are well equipped with Projector, computers, LAN with high speed internet to work on cloud. We also serve lunch for corporate.

Innovative Technology solutions is one of the best 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions Training Institutes in Gurgaon with placement support.

Innovative Technology solution is corporate delivery training company and provide training to organizations like HCL, Colt, Kronos, BCG etc. working with MNC’s makes us capable to place our students in top MNCs across the globe.

20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions Training Introduction

20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions is one of the finest, economical and widely used Technology. Major of IT or non IT companies are using 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions services for their cloud hosting solutions. Major of companies required the employees who are hands on 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions. After visualizing the demand of 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions, Innovative Technology solutions started offering 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions training in Gurgaon for individual and 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions training for corporates. Innovative Technology solutions do offers trainings on 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions in classroom or online mode. Our trainers goes to Customer location and deliver training.

Why you should join Innovative Technology solutions for 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions Training in Gurgaon

Top Reasons which makes us best among all others:

 • Best corporate trainers are delivering training.
 • 100% hands on.
 • Trainer discuss the real time challenges of industry and solutions to them.
 • Corporate trainers for 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions training
 • Standard training curriculum as suggested by Principle.
 • 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions training in Gurgaon available on weekend or weekday basis
 • Preparation for JOB interview or placement
 • Different payment modes are available like – online, cash, bank transfer or EMI.

Corporate training on 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions, Corporate trainer for 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions , Bootcamp for 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions training. Best 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions training in India

Innovative technology solutions is Corporate training delivery company, since 2010 and delivered 5000+ corporate batches. Innovative is one of the best trainers in India on 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions training. Our trainers are well versed with online training solutions. Our trainer’s everyday delivers online 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions training. Professionals from USA, UK and other countries also enrol themselves for our Online 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions training programme. Taking online or classroom 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions training from India is always cost effective.


ОсвртиAre you looking for 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions Certification training in India


✓ 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions training in Gurgaon


✓ 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions training from India


✓ 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions online training


✓ 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions training


✓ 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions classroom training


✓ 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions certification

✓ 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions video tutorial


✓ 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions training in India


✓ Enterprise training on 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions


✓ Use 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions efficiently


✓ 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions guide


✓ best 20488B: Developing Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions training institutes in delhi ncr