типОбука во училница
време90 дена / 72 часови
РЕГИСТАР

Дигитален маркетинг

Дигитални маркирање обука и сертификација - дигитален маркетинг курс Гургаон

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Дигитален маркетинг курс Гургаон

DM (Дигитален маркетинг) е чадор термин за сите ваши онлајн маркетинг напори. Бизнисите користат дигитални канали како што се Google пребарување, социјалните медиуми, е-поштата и нивните веб-страници за да се поврзат со нивните сегашни и потенцијални клиенти. Реалноста е дека луѓето трошат двојно повеќе време на интернет како што се користат за 12 години. И додека ние тоа го кажуваме многу, начинот на кој луѓето купуваат и купуваат навистина се смени, што значи офлајн маркетинг не е толку ефикасен како што беше порано.

Дигитални Маркетинг (ДМ) отсекогаш била за поврзување со вашата публика на вистинското место и во вистинско време. Денес, тоа значи дека треба да ги пречекате каде што веќе трошат време: на интернет.

Цели

Овој курс ќе ви овозможи да:

 • Стекнат во-длабочината на разбирање на различните дигитални маркетинг дисциплини: оптимизација на оптимизација (SEO), маркетинг на социјалните медиуми, плати-по-клик (ППЦ), оптимизација на веб-страница на конверзии, веб-аналитика, маркетинг содржини, програмски купување, маркетинг автоматизација и дигитален маркетинг стратегија.
 • Мастер дигитален маркетинг извршување алатки: Google Analytics, Google AdWords, Фејсбук маркетинг, Твитер рекламирање и YouTube Маркетинг.
 • Станете виртуелен дигитален маркетинг менаџер за е-трговија компанија со Mimic Pro симулации вклучени во нашиот курс. Пракса оптимизација, мерење, веб-страница за оптимизација на конверзии, е-мејл маркетинг и многу повеќе.
 • Добијте вистинско искуство преку завршување на проекти со помош на Google Analytics, Google AdWords, Фејсбук Маркетинг и YouTube Маркетинг.
 • Научете како да формулирате, планирате и извршите ефективни дигитални маркетинг стратегии со нашиот модул за дигитален маркетинг стратегија.
 • Подгответе се за врвни дигитални маркетиншки испити, како што се OMCA, Google Analytics, Google AdWords, Фејсбук Маркетинг и YouTube Маркетинг сертификати.
 • Стани експерт во рекламирањето на Твитер - го развивме рекламниот модул на Твитер во овој курс во партнерство со Твитер.

целната публика

Дигиталниот маркетинг сертификат соработник разбира е идеален за секој бизнис професионалец или студент заинтересирани за скок-започнува кариера во дигитален маркетинг, вклучувајќи:

Продажба или бизнис професионални бараат да се забрза вашата кариера: Овој курс ќе ви даде инсајдерски поглед во доменот на дигиталниот маркетинг. Со овој курс можете:

 • Надградувајте ги компетенциите и внесувајте улога во улогата на дигиталниот маркетинг.
 • Разбирање на внатрешната работа на дигиталните маркетинг кампањи кои можат да ви помогнат кога соработувате и работите со дигиталните маркетинг тимови.

Претприемачот заинтересиран за проширување на дигиталниот маркетинг за подобрување на рентабилност за вашата компанија: Живееме во дигитален свет каде што повеќето од вашите клиенти живеат онлајн. Значи, ако се обидувате да го развиете својот бренд или да поттикнете онлајн продажба, дигиталниот маркетинг е критичен дел од вашата маркетинг стратегија. Овој курс ќе ви помогне:

 • Разбирање на улогата што дигиталните алатки и маркетинг каналите можат да ја играат во растењето на вашиот онлајн бренд.
 • Се стекнат со знаење и искуство потребни за да се вклучат со маркетинг партнери и агенции како што имплементирате ефикасна дигитална стратегија за вашиот бренд.

Традиционалните продажби стремејќи се да ги подобрат своите знаења и вештини во дигиталниот маркетинг: Дигиталниот маркетинг се здобива со значајност во текот на последните неколку години и ако сте експерт продажби со традиционални канали и методи, тогаш додавањето дигитален маркетинг вештини може да биде голем поттик за вашата кариера. Овој курс ќе:

 • Проширете го вашето знаење за маркетинг и ќе ви помогне да останете актуелни со најновите трендови и канали на светот на дигиталниот маркетинг.
 • Управувајте со вештини и искуство за да добиете основа и да ја зголемите вашата кариера во дигиталниот маркетинг

Дигитален продавач надевајќи се дека ќе ги прошири вашите вештини и ја забрза својата кариера на следното ниво: Во денешниот деловен свет, дигиталните продавачи мора да бидат способни да носат повеќе капи и да спроведуваат кампањи низ разни видови маркетинг канали за да останат пред конкуренцијата. Нашиот курс може да ви помогне:

 • Запознајте се со најновите техники релевантни за да ви помогне да се изгради добро заоблени дигитален маркетинг експертиза.
 • Изградба на повеќе дигитални маркетинг вештини и катапулт вашата кариера во дигиталниот маркетинг.

Ученик кој сака да изгради кариера во еден од најбараните домени денес : Една студија од Mondo сугерира дека високите раководствени професионалци во дигиталниот маркетинг заработуваат помеѓу US $ 140,000 до $ 200,000. Ако барате да изградите кариера во еден од најбрзо растечките домени во бизнисот, дигиталниот маркетинг е одличен почеток. Овој курс ќе ви помогне:

 • Изградба на силна основни познавања на дигитален маркетинг и да се добијат практично искуство во дигиталниот маркетинг.
 • Научете како да планирате и извршите дигитални маркетинг кампањи и да се подготвите за брзи дигитални маркетинг улоги во индустријата.

Course Outline Duration: 90 Days / 72 Hours

 1. Вовед во онлајн маркетинг
  • Да започнеме со дигитален маркетинг
  • Состав на дигиталниот маркетинг
  • Дигитална маркетинг рамка
 2. Вовед во креирање на веб-страници
  • Да започнеме со креирање на веб-страници
  • Купување домен и хостинг
  • Конфигурирање на основите на WordPress
  • Прилагодување на WordPress
 3. Пребарување Engine Optimization
  • Преглед на пребарувачот
  • Вовед
  • Вовед во клучни зборови
  • Избор на клучни зборови
  • На страната оптимизација
  • HTML оптимизација
  • Архитектура за оптимизација
 4. Барај оптимизација II
  • Off Page оптимизација
  • Webmaster Tools
  • Линк зграда
  • Локална оптимизација
  • SEO алатки и алгоритам
 5. Веб-содржина / Блог маркетинг
  • Вовед во маркетинг на содржини
  • Да започнеме со креирање содржини
  • Креирање календарот за содржина
 6. E-mail маркетинг
  • Вовед во е-мејл маркетинг
  • Градење на е-пошта
  • Видови маркетинг-мејлери
  • Вовед во Откажи-пошта
  • Вовед во масовно испраќање
 7. Google Adwords / PPC
  • 06 Google Adwords / PPC Вовед во Google Adwords
  • Структура на кампањата на AdWords
  • Креирање на успешна кампања AdWords
  • Екстензии за Adwords реклами
  • Појавување на клучни зборови Типови
  • Вовед во Покажи реклами
  • Вовед во видео реклами
  • Ремаркетинг со рекламирање
  • Следење на ефикасноста и конверзии
 8. Web Analytics
  • Вовед во веб анализи
  • Да започнеме со Google Analytics
  • Главни извештаи на ГА
  • Други ГА Essentials
 9. Водечка генерација и оптимизација на конверзии
  • Да започнеме со водечка генерација
  • Вовед во оптимизација на стапката на конверзија
  • Да започнеме со КР
 10. Социјалните медиуми маркетинг
  • Вовед во социјалните медиуми
  • Истражување на потенцијалите за социјални медиуми
  • Поставување профил на социјалните медиуми
  • Социјално медиумско учење
  • Учество на социјалните медиуми
  • Социјални медиуми рекламирање
 11. Управување со онлајн репутација
 12. Е-трговија Интернет маркетинг
  • Да започнеме со E-commerce
  • Продажба на производи со Woocommerce
  • Други клучни е-трговија Essentials
  • Поставување на SaaS Store
  • Купување реклами
 13. Вовед во продажбата на пазарот
  • Започнување со пазари
  • Регистрирање на пазар
  • Преглед на панелот
  • Клучни насоки
 14. Мобилен маркетинг
  • Вовед во мобилен маркетинг
  • Мобилен веб маркетинг
  • Алатки за АСО
  • Мобилен маркетинг на апликации
 15. Онлајн медиуми за купување
  • Вовед во онлајн медиумско купување
  • Видови на онлајн реклами
  • Онлајн медиуми за купување модели
  • Почнување
 16. AdSense & Affiliate Marketing
  • Вовед во маркетинг на AdSense
  • Вовед во Огранок маркетинг

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

сертификација

Придружете се на нашиот курс за дигитален маркетинг и стани го Google Adwords + Фејсбук сертифициран професионалец

 • Google Adwords сертификација
  • Adwords Fundamental
  • Барај Реклама
  • Рекламирање на екранот
  • Видео реклама
  • Рекламирање во шопинг
  • мобилни Реклама
 • Сертификација на Google Analytics
 • Фејсбук планот за сертификација
 • Индустрија признати ИТС сертификација

Дигитален маркетинг курс Гургаон


Осврти