типОбука во училница
време3 денови
РЕГИСТАР

Докер обука и сертификација

Докер обука и сертификација

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Docker Course Overview

Составувањето на Docker Engine, пренослив, лесен инструмент за траење и пакување и Docker Hub, облак за споделување на апликации и автоматизирање на работните процеси, Docker овозможува апликациите брзо да се соберат од компонентите и да го елиминираат триењето помеѓу развојот, QA и производните средини.

Цели на обука на докер

 • Извршете контејнери на платформата Докер
 • Изгради слики за да се кандидира контејнери
 • Приватни приватни регистри
 • Поставете разни мрежи за подигнување на контејнери
 • Работа со Docker Remote API
 • Управувајте со група на контејнери
  • Поставете континуирана интеграција со Docker

Наменети публиката за Докер

Овој курс ќе биде од корист за сите ИТ професионалци кои активно развиваат, тестираат и / или распоредуваат код.

Предуслови за сертификација на докер

Кандидатот треба да разбере ГЛАВЕН

Course Outline Duration: 3 Days

 1. Вовед и историја
  • Вовед
  • Историја на садот
  • Предности
  • Приказна за контејнери
  • Докерска заедница
  • Docker технологија
  • Почнување
  • Инсталирање, надградба на јадрото
  • AWS
  • Скокање на В.М.
  • Скокање на AWS
  • Користење на Докер
  • Интерактивна школка
  • Група Докер
  • Вклучување на докер
  • Docker складишта
  • Клиентот за складиште
  • Подемот на виртуелната машина
  • Грдата виртуелна машина
  • Кои се садовите?
  • Контејнери под хаубата
  • Иднината на докер и контејнери
  • Инсталирање на Ubuntu Linux и CentOS Linux
  • Преземање на Ubuntu
  • Креирање на В.М. за инсталирање на Убунту
  • Инсталирање на Ubuntu
  • Преземање CentOS
  • Креирање на В.М. за инсталирање на CentOS
  • Инсталирање на CentOS
  • Инсталирање и ажурирање на докер
  • Инсталирање на Docker на Ubuntu
  • Инсталирање на Docker на CentOS
  • Ажурирање на докер
  • Доделување на контрола на докер на некорисни корисници
  • Конфигурирање на Docker за комуникација преку мрежата
  • Играјќи околу со нашиот прв докерски сад
 2. Големи докерски компоненти
  • Слика на високо ниво
  • Дотурот на моторот
  • Докер слики
  • Документи за контејнери
  • Docker Hub
  • Поблизок поглед на слики и контејнери
  • Слоеви на слики
  • Унион монтирања
  • Каде се зачувуваат сликите
  • Копирање Слики на Други Домаќини
  • На врвот напишан слој на контејнери
  • Еден процес по контејнер
  • Команди за работа со контејнери
  • Управување со контејнери
  • Започнување и запирање на контејнери
  • PID 1 и контејнери
  • Бришење на контејнери
  • Гледајќи внатре во контејнерите
  • Информации за контејнери на ниско ниво
  • Добивање на школка во контејнер
  • Градење од Dockerfile
  • Запознавање со Dockerfile
  • Создавање Dockerfile
  • Градење слика од Dockerfile
  • Инспекција на Dockerfile од Docker Hub
 3. Работа со регистри
  • Создавање јавен репо за Docker Hub
  • Користење на нашата јавна репо на Docker Hub
  • Вовед во приватни регистри
  • Градење на приватен регистар
  • Користење на приватен регистар
  • Docker Hub Enterprise
  • Нуркање подлабоко со Dockerfile
  • Изградете кеш
  • Dockerfile и слоеви
  • Градење на веб сервер Dockerfile
  • Стартување на контејнер за веб сервер
  • Намалување на бројот на слоеви во сликата
  • CMD Упатство
  • Инструкција ENTRYPOINT
  • На ENV Инструкција
  • Тома и инструкции за волуменот
  • Решавање на модулот
 4. Docker Networking
  • Мостот docker0
  • Виртуелни Ethernet интерфејси
  • Датотеки за конфигурација на мрежа
  • Изложени пристаништа
  • Прикажување на изложените пристаништа
  • Поврзување на контејнери
  • Смена на проблеми
 5. Пријавување на докер на докер
  • Пријавување на контејнери
  • Планирање на сликите
  • Средни слики
  • Мостот docker0
  • IPTables
 6. Готвење контејнери.
  • Градење контејнери со готвач.
  • Тест кујна со готвач + докер.
  • Управување со контејнери со готвач.

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации ве молиме контактирајте не.


Осврти