типОбука во училница
РЕГИСТАР

Престојни настани

 1. 20533 Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions (15th December 2018)

  December 15 @ 9:00 am - December 29 @ 6:00 pm
 2. ITIL Intermediate Service Transition (ST – 22nd December 2018)

  December 22 @ 9:00 am - December 23 @ 6:00 pm
ECES-портфолио

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Специјалист за сертифициран енкрипциски сертификат на ЕК - обука на ECES

Програмата за специјалисти за сертифициран енкрипција на ЕК-Советот (ECES) ги воведува професионалци и студенти во областа на криптографијата. Учесниците ќе ги научат основите на модерната симетрична и клучна криптографија, вклучувајќи ги и деталите за алгоритмите како Feistel Networks, DES и AES. Други теми воведени:

 • Преглед на други алгоритми како Blowfish, Twofish и Skipjack
 • Hashing алгоритми, вклучувајќи MD5, MD6, SHA, Гости, RIPMD 256 и други.
 • Асиметрична криптографија, вклучувајќи детални описи на RSA, Elgamal, елиптична крива и DSA.
 • Значајни концепти како дифузија, конфузија и принцип на Керкоф.

На учесниците, исто така, ќе се обезбеди практична примена на следново:

 • Како да поставите VPN
 • Шифрирај диск
 • Рачно искуство со стеганографија
 • Рацете на искуство во криптографски алгоритми кои се движат од класични шифри како Цезар шифра до модерни алгоритми како AES и RSA.

целната публика

Секој кој е вклучен во изборот и имплементацијата на VPN или дигиталните сертификати треба да присуствува на овој курс. Без разбирање на криптографијата на одредена длабочина, луѓето се ограничени на следење на маркетингот. Разбирање на вистинската криптографија ви овозможува да знаете кој да го изберете. Лицето кое успешно го завршува овој курс ќе може да го избере стандардот за енкрипција кој е најмногу корисен за нивната организација и да разбере како ефикасно да се распореди таа технологија. Овој курс е одличен за етички хакери и професионалци за тестирање на пенетрацијата, бидејќи повеќето пенетрациски курсеви за тестирање целосно ја прескокнуваат криптанализата. Многу професионалци за тестирање на пенетрација обично не се обидуваат да попуштат криптографијата. Основно познавање на криптоанализата е многу корисно за секое тестирање на пенетрација.

Course Outline Duration: 3 Days

 1. Вовед и историја на криптографијата
 • Што е Криптографија?
 • историја
 • Моно-азбучна замена
 • Цезар Шифер
 • Atbash Cipher
 • Црвен 13
 • Scytale
 • Единствена замена Слаби страни
 • Мултиафетална замена
 • Шифра диск
 • Vigenère Cipher
 • Vigenère Cipher: Пример
 • Прекинување на шифрата Vigenère
 • Playfair
 • Шифрата ADFGVX
 • Енигма машина
 • CrypTool

2. Симетрична криптографија и хаше

 • Симетрична криптографија
 • Теорија на информации
 • Теорија на информации. Криптографски концепти
 • Принцип на Керкхофс
 • Замена
 • транспозиција
 • Замена и транспозиција
 • Бинарни М
 • ах
 • Бинарни И
 • Бинарни ИЛИ
 • Бинарни XOR
 • Блокирај шифра наспроти текстуална шифра
 • Симетрични блок шифрирани алгоритми
 • Основни факти за функцијата на Feistel
 • Фјустел Функција
 • Едноставен поглед на еден круг
 • Неизбалансирано шифрирање на Feistel
 • DES
 • 3DES
 • DESx
 • Белење
 • АЕС
 • AES Општ преглед
 • AES специфики
 • Blowfish
 • Змија
 • Twofish
 • Skipjack
 • ИДЕА
 • Симетрични алгоритамски методи
 • Електронски именик (ЕЦБ)
 • Шифрирање на синхронизирани блокови (CBC)
 • Распространето шифрирање на синхронизирани блокови (PCBC)
 • Повратна информација за Cipher (CFB)
 • Излезни повратни информации (OFB)
 • Контра (CTR)
 • Иницијализација вектор (IV)
 • Симетрични текстуални шифри
 • Пример за симетрични текстуални шифри: RC4
 • Пример на симетрични текстуални шифри: FISH
 • Пример за симетрични текстуални шифри: PIKE
 • Хаш
 • Hash - Сол
 • MD5
 • Алгоритмот MD5
 • MD6
 • Безбеден хаш алгоритам (SHA)
 • Вилушка 256
 • RIPEMD - 160
 • ГОСТ
 • Тигар
 • CryptoBench

3. Асиметрична криптографија и хаши

 • Асиметрична енкрипција
 • Основни бројки
 • Примарни броеви
 • Ко-премиер
 • Eulers Totient
 • Оператор на модул
 • Броеви на Фибоначи
 • Роденден проблем
 • Роденден теорема
 • Роденден напад
 • Генератори на случајни броеви
 • Класификација на генератори на случајни броеви
 • Naor-Reingold и Мерсен Твистер псевдослучајна функција
 • Линеарен конгруентен генератор
 • Генератор на случајни броеви Лемер
 • Заостанат Фибоначи генератор
 • Дифи-Хелман
 • Ривест Шамир Адлеман (РСА)
 • RSA - Како функционира
 • Пример RSA
 • Menezes-Qu-Vanstone
 • Алгоритам за дигитален потпис
 • Потпишување со DSA
 • Елиптична крива
 • Елиптични варијации на кривата
 • Elgamal
 • CrypTool

4. Апликации за криптографија

 • Дигитални потписи
 • Што е дигитален сертификат?
 • Дигитални сертификати
 • X.509
 • X.509 сертификати
 • Содржина на X.509 сертификат
 • X.509 додадени фајлови на сертификати
 • Сертификат за сертификати (CA)
 • Орган за регистрација (РА)
 • Инфраструктура за јавни клучеви (PKI)
 • Терминологија за дигитален сертификат
 • Протокол за верификација на сертификати базиран на сервер
 • Управување со дигитални сертификати
 • Доверливи модели
 • Сертификати и веб сервери
 • Услуги за сертификати на Microsoft
 • Сертификати за Windows: certmgr.msc
 • Проверка
 • Протокол за автентикација на лозинка (PAP)
 • Шива протокол за автентикација на шифра (S-PAP)
 • Протокол за проверка на автентичност на предизвик-ракување (CHAP)
 • Kerberos
 • Компоненти на системот на Kerberos
 • Прилично добра приватност (PGP)
 • PGP сертификати
 • Шифрирање на
 • Приватна приватност на Wired (WEP)
 • WPA - заштитен пристап за Wi-Fi
 • WPA2
 • SSL
 • TLS
 • Виртуелна приватна мрежа (VPN)
 • Протокол за тунел-точка (PPTP)
 • PPTP VPN
 • Layer 2 протокол за тунелирање VPN
 • Интернет протокол за безбедност VPN
 • SSL / VPN
 • Шифрирање на датотеки
 • Резервна копија на клучот EFS
 • Враќање на клучот EFS
 • Bitlocker
 • Bitlocker: екранот на екранот
 • Софтвер за шифрирање на дискови: Truecrypt
 • Стеганографија
 • Услови за стеганографија
 • Историска стеганографија
 • Стеганографија Детали
 • Други форми на стеганографија
 • Имплементација на стеганографија
 • Демонстрација
 • Стеганализа
 • Стеганализа - суровини брзи парчиња
 • Стеганализа - Чи-квадратна анализа
 • Стеганализа - аудио стеганализа
 • Алатки за детекција на стеганографија
 • Агенција за национална безбедност и криптографија
 • NSA Suite А Алгоритми за шифрирање
 • NSA Suite B Алгоритми за шифрирање
 • Агенција за национална безбедност: Тип 1 алгоритми
 • Агенција за национална безбедност: Тип 2 алгоритми
 • Агенција за национална безбедност: Тип 3 алгоритми
 • Агенција за национална безбедност: Тип 4 алгоритми
 • Нераскинлива енкрипција

5. Криптоанализа

 • Што е Криптографија?
 • историја
 • Моно-азбучна замена
 • Цезар Шифер
 • Atbash Cipher
 • Црвен 13
 • Scytale
 • Единствена замена Слаби страни
 • Мултиафетална замена
 • Шифра диск
 • Vigenère Cipher
 • Vigenère Cipher: Пример
 • Прекинување на шифрата Vigenère
 • Playfair
 • Шифрата ADFGVX
 • Енигма машина
 • CrypTool

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

сертификација

Детали за испит:

 • Број на прашања:50
 • Предавање резултат: 70%
 • Тест Времетраење: 2 часа
 • Формат за тестирање: Повеќекратен избор
 • Тест Испорака:Испитен центар на ЕК-Советот (ECC EXAM)
 • Курс / класа Времетраење: 3 days / 20 hours

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.

EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES Training in Gurgaon | EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES Training Institute in Gurgaon

Innovative Technology solutions provides and the only training company in Gurgaon who provides class room training on EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES as per the customer requirement. Our training programs is specially designed for professionals or fresher’s to get placements in MNCs. Innovative Technology solutions is delivering major of IT trainings in Gurgaon and EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES Training is one of the most demanded training. ITS offers hands on practical knowledge / practical implementation on live projects and will ensure to understand or learn the in-depth knowledge on EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES from our EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES Training. Our EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES Training in Gurgaon is conducted by specialist working certified corporate trainers and professionals having real time implementation experience on EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES.

Innovative technology solutions is well-equipped EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES Training Center in Gurgaon. Innovative Technnology solutions is the well-known EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES Training Center in Gurgaon with appropriate infrastructure and lab facilities. EC-Council Certified Encryption Specialist XCHARX ECES labs are online, so candidate can access the labs from home as well. Innovative Technology solutions in Gurgaon mentored more than 50000+ candidates on different IT skills and we have public batches on EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES Certification Training in Gurgaon at very reasonable fee. We have in house trainer and course curriculum can be customized as per your requirement.

Our training labs are well equipped with Projector, computers, LAN with high speed internet to work on cloud. We also serve lunch for corporate.

Innovative Technology solutions is one of the best EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES Training Institutes in Gurgaon with placement support.

Innovative Technology solution is corporate delivery training company and provide training to organizations like HCL, Colt, Kronos, BCG etc. working with MNC’s makes us capable to place our students in top MNCs across the globe.

EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES Training Introduction

EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES is one of the finest, economical and widely used Technology. Major of IT or non IT companies are using EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES services for their cloud hosting solutions. Major of companies required the employees who are hands on EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES. After visualizing the demand of EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES, Innovative Technology solutions started offering EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES training in Gurgaon for individual and EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES training for corporates. Innovative Technology solutions do offers trainings on EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES in classroom or online mode. Our trainers goes to Customer location and deliver training.

Why you should join Innovative Technology solutions for EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES Training in Gurgaon

Top Reasons which makes us best among all others:

 • Best corporate trainers are delivering training.
 • 100% hands on.
 • Trainer discuss the real time challenges of industry and solutions to them.
 • Corporate trainers for EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES training
 • Standard training curriculum as suggested by Principle.
 • EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES training in Gurgaon available on weekend or weekday basis
 • Preparation for JOB interview or placement
 • Different payment modes are available like – online, cash, bank transfer or EMI.

Corporate training on EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES, Corporate trainer for EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES , Bootcamp for EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES training. Best EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES training in India

Innovative technology solutions is Corporate training delivery company, since 2010 and delivered 5000+ corporate batches. Innovative is one of the best trainers in India on EC-Council Certified Encryption Specialist XCHARX ECES training. Our trainers are well versed with online training solutions. Our trainer’s everyday delivers online EC-Council Certified Encryption Specialist XCHARX ECES training. Professionals from USA, UK and other countries also enrol themselves for our Online EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES training programme. Taking online or classroom EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES training from India is always cost effective.


ОсвртиAre you looking for EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES Certification training in India


✓ EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES training in Gurgaon


✓ EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES training from India


✓ EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES online training


✓ EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES training


✓ EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES classroom training


✓ EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES certification

✓ EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES video tutorial


✓ EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES training in India


✓ Enterprise training on EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES


✓ Use EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES efficiently


✓ EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES guide


✓ best EC-Council Certified Encryption Specialist – ECES training institutes in delhi ncr