типОбука во училница
РЕГИСТАР

ECIH-портфолио

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Ракувач за инциденти со сертификат за ЕС (ECIH)

Управувачот со инциденти е термин кој се користи за да се опишат активностите на една организација за да се идентификуваат, анализираат и да се корегираат опасностите за да се спречи идно повторно појавување. Овие инциденти во рамките на структурирана организација вообичаено се решаваат од страна на тимот за одговор на инциденти (IRT) или тимот за управување со инциденти (IMT). Овие тимови често се назначени однапред, или за време на настанот и се ставени во контрола на организацијата додека се работи за инцидентот, со цел да се задржат деловните процеси.

целната публика

Овој курс значително ќе им користи на управувачите со инциденти, администраторите за проценка на ризик, тестерите за пенетрација, сајбер-форензичарите, ревизорите за проценка на способноста, системските администратори, системските инженери, администраторите на огнениот ѕид, мрежните менаџери, ИТ менаџерите, ИТ професионалци и секој кој е заинтересиран за управување со инциденти и одговор.

Траење на курсот Времетраење: 2 дена

 • Вовед во одговор на инциденти и постапување
 • Проценка на ризикот
 • Инцидент одговор и чекори за ракување
 • CSIRT
 • Управување со инциденти на мрежна безбедност
 • Управување со злонамерен код инциденти
 • Ракување со инсајдер
 • Форензичка анализа и одговор на инциденти
 • Известување за инциденти
 • Обнова на инциденти
 • Безбедносни политики и закони

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

сертификација

Испитот ECIH 212-89 ќе се спроведува на последниот ден од обуката. Студентите треба да го положат онлајн ECC Испитниот центар за да добијат сертификат за ECIH.

ECIH Детали за испит

 • Времетраење: 2 Часови
 • Прашања: 50

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти