типОбука во училница
РЕГИСТАР

CCISO-портфолио

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

EC-Council’s Certified Chief Information Security Officer – CCISO Training

Програмата ЦИСО на Советот на ЕУ на Советот ги сертифицира водечките професионалци за безбедност на информациите ширум светот. Основна група на директори на високо ниво на безбедност на информациите, Советодавниот одбор на CCISO, придонесе со формирање на темелите на програмата и конципирање на содржината што ќе биде покриена со испит, тело на знаење и обука. Некои членови на Одборот придонесоа како автори, други како писма за испити, други како проверки за обезбедување на квалитет, а други како обучувачи. Секој сегмент на програмата беше развиен со аспирант CISO во умот и изгледа да се пренесе знаењето на искусни професионалци на следната генерација во областите кои се најкритични во развојот и одржувањето на успешна програма за безбедност на информации. Сертифициран CISO (CCISO ) програма е прва од ваков вид обука и сертификација програма со цел да се произведуваат на највисоко ниво директори за безбедност на информации. CCISO не се фокусира исклучиво на техничко знаење, туку на примената на принципите за управување со безбедноста на информациите од гледна точка на извршната власт. Програмата беше развиена со седница на CISO за тековните и аспиранти CISOs.Со цел да седат за CCISO испит и да заработи на сертификација, кандидатите мора да ги исполнуваат основните CCISO барања. Кандидатите кои сè уште не ги исполнуваат условите на CCISO, но се заинтересирани за управување со безбедноста на информациите, можат да ги следат сертификатите за управување со безбедноста на информациите на ЕИС (EISM).

целната публика

CCISO се сертифицирани во знаењето и искуството во следните домени на CISO:

 • Управување (политика, правна и усогласеност)
 • Е Управување со контрола и управување со ревизија (проекти, технологија и операции)
 • Управување - Проекти и операции
 • Основни надлежности за информациска безбедност
 • Стратешко планирање и финансии

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

Домен 1: управување (политика, правна и усогласеност)

 • Програма за управување со информациска безбедност
 • Дефинирање на програма за управување со безбедноста на информации
 • Регулаторно и правно усогласување
 • Управување со ризикот

Домен 2: Е Управување со контрола и управување со ревизија

 • Дизајнирање, имплементирање и управување со безбедносни контроли
 • Разбирање на видовите и целите на безбедносните контроли
 • Спроведување на рамки за контрола на контролата
 • Разбирање на процесот на управување со ревизијата

Домен 3: безбедност програма за управување и операции

 • Улогата на КИСО
 • Проекти за информациска безбедност
 • Интеграција на безбедносните барања во други оперативни процеси (менаџмент на промени, контрола на верзии, disaster recovery, итн)

Домен 4: Основни концепти за безбедност на информациите

 • Пристап контроли
 • Физичка безбедност
 • Disaster Recovery и бизнис континуитет планирање
 • мрежа за безбедност
 • Управување со заканите и ранливоста
 • апликација за безбедност на
 • Системска безбедност
 • Енкрипција
 • Проверка на ранливост и тестирање на пенетрација
 • Компјутерска форензика и одговор на инциденти

Домен 5: стратешко планирање, финансии, и управување со добавувачи

 • Стратешко планирање на безбедноста
 • Усогласување со бизнис цели и толеранција на ризик
 • Безбедносни појавувачки трендови
 • Клучни индикатори за успешност (KPI)
 • финансиско планирање
 • Развој на бизнис случаи за безбедност
 • Анализирање, прогнозирање и развивање на буџет за капитални трошоци
 • Анализирање, прогнозирање и развивање на оперативен буџет
 • Враќање на инвестицијата (ROI) и анализа на трошоци и придобивки
 • Управување со добавувачи
 • Интегрирање на безбедносните барања во договорниот договор и процесот на набавки

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

сертификација

 • За да го полагате испитот, мора да имате пет години искуство во управувањето со ИС во секој од 5 CCISO домените заверени преку апликацијата за прифатливост на испитот
 • Откако апликацијата ќе биде одобрена, ќе бидат издадени упатства за купување ваучер од Pearson VUE. Кандидатите кои не ги исполнуваат овие услови, имаат можност да седат на испитот за испитување на информациската сигурност на ЕЗ-ЕС (Е | ИСМ), како дел од програмата за помош на CCISO.
 • Курс за обука вклучува ваучер за испит од ЕК-Советот

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти