типОбука во училница
РЕГИСТАР
EMC Avamar интеграција и управување со перформанси

ЕМС Avamar интеграција и управување со перформанси обука и сертификација курс

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

EMC Avamar интеграција и управување со перформанси

Во овој курс, ќе научите како да конфигурирате и управувате со Интернет Информативни Услуги (IIS). Ќе ги научите вештините кои поддржуваат широк спектар на веб апликации, безбедност и знаење за да помогнат во поддршката на други производи кои користат IIS (како што се Exchange и SharePoint).

Овој курс ви обезбедува со знаења потребни за да ги прошират своите Avamar интеграција и вештини за управување со перформансите. Ќе ги истражите процедурите за управување со успешност и најдобрите практики. Преку практични лаборатории, ќе стекнете практично искуство во интегрирањето на Avamar со различни апликации, EMC NetWorker и Data Domain.

Цели на EMC Avamar интеграција и управување со перформанси за обука курс

 • Avamar клиент, иницијализација и безбедностбист практики
 • Инсталирање, конфигурирање и извршување на бекап и обновување на поддржани бази на податоци апликации, NDMP апарати и околини на VMware
 • Инсталирајте, конфигурирате и стартувате бекап и се враќате во средини интегрирани со NetWorker и Data Domain
 • Препорачани практики за управување со ефикасноста на Avamar, вклучително и големината на кеширање на купувачи и обновување на проблеми со капацитетот на серверот

Наменети публиката на EMC Avamar интеграција и ефикасноста на курсот за управување

Вработените, партнерите и клиентите одговорни за интеграцијата на апликацијата Avamar и управување со перформансите

Предуслови за EMC Avamar интеграција и сертификација за управување со перформанси

 • Разбирање на концептите и администрацијата на EMC Avamar
 • Искуство во мрежната администрација во TCP / IP животната средина
 • UNIX / Linux системска администрација искуство

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

1. Конфигурирање на Серверот и клиентите на Avamar

 • Конфигурирање на опцијата за резервна копија на клиентот
 • Поставување надворешна автентикација
 • Avamar Data Security

2. Управување со ефикасноста

 • Стапки на изведба и фактори
 • Подесување на датотеки и хаш-кеши
 • Размислувања за мрежната широчина и подесување
 • Управување со капацитет на серверот Avamar

3. Интеграција со Avamar со EMC NetWorker

 • Интеграција на NetWorker
 • Инсталација и конфигурација
 • Резервна копија, враќање и репликација

4. Интеграција на Avamar со доменот на податоци

 • Интеграција на домените на податоци
 • Конфигурирање и решавање на проблеми

5. Интеграција на Avamar со апликациите на Microsoft

 • Microsoft Exchange
 • Microsoft Exchange VSS
 • Microsoft SQL Server,
 • Microsoft SharePoint VSS
 • Кластери на Microsoft Windows

6. Avamar интеграција со бази на податоци

 • Avamar Oracle Client
 • Avamar DB2 клиентот

7. Avamar интеграција со NDMP

8. Виртуелни околини

 • Avamar Virtual Edition
 • Поддршка Виртуелни машини
 • Резервни копии на VMware слики

9. Avamar Tape-Out решенија

 • Avamar Data Transport
 • Avamar касета-out

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

По завршувањето на овој EMC Avamar Интеграција и перформанси кандидатите треба да дадат "MR-1CP-AVAIPM" испит за сертификација.

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти
Поврзани клучни зборови