типОбука во училница
време5 денови
РЕГИСТАР

FIREWALL 8.0 ESSENTIALS

Firewall 8.0 Essentials Training - Конфигурација и управување (EDU-310) Сертификационен курс

Опис

Публика и предуслови

сертификација

Огнениот ѕид 8.0 Essentials Training - Конфигурација и управување

Успешното завршување на овој тридневен курс, предводен од инструктор, ќе му овозможи на студентот да инсталира, конфигурира и управува со целата линија на Пало Алто Мрежи NextGeneration firewalls.

Цели наЗаштитен ѕид 8.0 Essentials курс

  • Успешното завршување на овој петдневен курс, предводен од инструкторот, ќе го подобри разбирањето на ученикот за тоа како да конфигурира и управува со Firewall-овите на следната генерација на Palo Alto Networks.
  • Студентот ќе научи и ќе се придружи на практичното конфигурирање, управување и следење на заштитен ѕид во лабораториска средина.

Целна публикаОбука за 8.0 Essentials заштитен ѕид

Инженери за безбедност, мрежни инженери и персонал за поддршка

Предуслови заЗаштитниот ѕид 8.0 Essentials сертификација

  • Студентите мора да имаат основно познавање на мрежните концепти, вклучувајќи рутирање, префрлување,
    и IP адресирање.
  • Студентите, исто така, треба да бидат запознаени со основните безбедносни концепти базирани на пристаништа.
  • Искуството со други безбедносни технологии (IPS, прокси и филтрирање на содржини) е плус.

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти
Дел 1Платформи и архитектура
Дел 2Почетна конфигурација
Дел 3Конфигурација на интерфејс
Дел 4Безбедност и политики на NAT
Дел 5App-ID
Дел 6Основна содржина-проект
Дел 7Филтрирање URL
Дел 8Дешифрирање
Дел 9WildFire
Дел 10User-ID
Дел 11GlobalProtect
Дел 12Виртуелни приватни мрежи на веб-страница
Дел 13Мониторинг и известување
Дел 14Активна / пасивна висока достапност