типонлајн курс
РЕГИСТАР
FortiMail

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

FortiMail

Во оваа класа, ќе научите како да го користите FortiMail. Во интерактивни лаборатории, ќе ја разгледате улогата на FortiMail како специјализиран уред и како неговите карактеристики се прошируваат надвор од филтрирањето на е-поштата на FortiGate за да обезбедат високи перформанси и длабинска безбедност за критични бизнис-врски. Ќе ги анализирате безбедносните предизвици на MMS и е-пошта со кои се соочуваат администраторите од малите бизниси до операторите. Овие административни основи ќе ви обезбедат солидно разбирање за тоа каде и како да го распоредите и отстранувате FortiMail, вклучувајќи ја FortiSandbox интеграцијата.

целната публика

Секој кој е одговорен за секојдневно управување со уредот FortiMail.

предуслови:

 • Искуство со сервери за е-пошта
 • Основно разбирање на безбедноста на мрежата

Course Outline Duration: 2 Days

 • Концепти за е-пошта
 • Основно подесување
 • Серверски режим
 • Контрола на пристап
 • SSL / TLS
 • Следење на седницата
 • Инспекција за антивирус и содржини
 • Антиспам
 • ЈАС СУМ
 • Висока достапност
 • Портал и транспарентен режим
 • дијагностика

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.