типонлајн курс
РЕГИСТАР

FortiWeb

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

FortiWeb

Во оваа класа, ќе научите да го распоредите, конфигурирате и да го решат проблемот со заштитен ѕид на веб-апликацијата на Fortinet: FortiWeb. Инструкторите ги објаснуваат клучните концепти за безбедноста на веб апликациите и ве одводуваат лабораториски вежби каде што ќе ги истражувате можностите за заштита и перформанси. Преку сообраќај и симулации за напад со реални веб-апликации во лабораторијата, ќе научите како да го дистрибуирате оптоварувањето од виртуелни сервери до вистински сервери додека ги спроведувате логичките параметри, проверувате проток и обезбедете HTTP-сесија колачиња.

целната публика

Секој кој е одговорен за секојдневно управување со уредот FortiWeb.

предуслови:

 • Познавање на OSI слоеви и HTTP протокол
 • Основни познавања на HTML, JavaScript и серверски динамични јазици на страници како PHP
 • Основно искуство со пренасочување на портата FortiGate

Course Outline Duration: 2 Days

 • Концепти на ВАФ
 • Основно подесување
 • Интегрирање на надворешни SIEM
 • Интегрирање на предни крајот SNAT & Load Balancers
 • DoS & Defacement
 • Потписи, Sanitization & авто-учење
 • SSL / TLS
 • Автентикација и контрола на пристап
 • PCI DSS 3.0 усогласеност
 • Кеширање и компресија
 • Препраќање и пренасочувања
 • Смена на проблеми

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти