типОбука во училница
РЕГИСТАР

Општи регулативи за заштита на податоците

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

General Data Protection Regulation – GDPR Training

Обуката за Персонализација за GDPR ви овозможува да ги развиете потребните знаења, вештини и компетенции за ефективно спроведување и управување со рамката за усогласување во однос на заштитата на личните податоци.

Откако ќе ги научите неопходните концепти на општата регулатива за заштита на податоци (БДПР), ќе покажете дека темелно го разбирате јазот помеѓу регулативата за заштита на општите податоци и тековните организациски процеси, вклучувајќи: политики за приватност, процедури, работни упатства, формулари за согласност, , со цел да се здружат организациите во процесот на усвојување на новата регулатива.

Цели

 • Разбирање на историјата на заштитата на личните податоци во Европа.
 • Стекнат сеопфатно разбирање за концептите и пристапите кои се потребни за ефикасно усогласување со општата регулатива за заштита на податоците.
 • Разбирање на новите барања кои ги опфаќа Регулативата за заштита на општите податоци за организациите на ЕУ и организациите кои не се членки на ЕУ и кога е неопходно да се имплементираат.
 • Стекнување на потребната експертиза за поддршка на организацијата во оценувањето на спроведувањето на овие нови барања.
 • Научете како да работите во тим кој го спроведува БДП.

целната публика

Овој курс за фондација и практикант за ХПЗР е наменет за:

 • Професионалци со безбедност на информации
 • Службеници за усогласеност
 • Службеници за заштита на податоци
 • Менаџери за ризици
 • Менаџери за приватност
 • ИТ професионалци за безбедност

Предуслови

Нема претходно утврдени формални квалификации потребни пред да се одржи овој курс - тој е наменет за поединци кои бараат да го подобрат своето знаење за GDPR и да спроведат програма за усогласеност во рамките на нивниот бизнис. Добро разбирање на владеење, ризик и усогласеност, безбедност и приватност.

Course Outline Duration: 2 Days

Ден 1

 1. Вовед во GDPR
 2. Клучна БДП терминологија
 3. Вовед во структурата на БДПР - правни статии и рецитали
 4. Главни разлики помеѓу Законот за заштита на податоците и ЕУ GDPR
 5. Принципи на GDPR
 6. Клучни улоги и карактеристики на GDPR
 7. Правата на податочните предмети

Ден 2

 1. Законска обработка на лични податоци
 2. Барањата за пристап на субјектот и како да се справат со нив
 3. Во согласност со ЕУ GDPR
 4. Приватност по дизајн
 5. Обврзувачки корпоративни правила
 6. Проценка на влијанието на заштитата на податоците (DPIA)
 7. Прекршување на извештаи и одговори
 8. Улогата на ОЛП

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти