типОбука во училница
РЕГИСТАР

HP за управување со животен циклус на апликации (ALM)

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Обука за управување со животниот циклус на апликациите на HP (ALM)

Овој АЛМ курс се фокусира на основите на Управување со животен циклус на апликации кој ќе ви помогне да управувате со целиот животен циклус на развој на апликации и фаза на тестирање. Во почетокот курсот ќе почне да работи на административниот дел од Управувањето со витален циклус на апликациите, кој му овозможува на корисникот да креира и управува со проекти и корисници заедно со корисничките права. По административниот дел корисник ќе помине низ животниот циклус на апликацијата од Release за дефинирање на времетраењето на целиот животен циклус, Потребно е да се дефинира функционалноста на апликацијата, Тест план ќе биде корисно за планирање на процесот на тестирање и состојба, Test Lab ќе им овозможи на корисниците да извршат тест план за апликација, модул Дефект за креирање и управување со дефекти и приказот на Dashboard кој ќе биде одговорен за генерирање на извештаи и графики за подобра анализа на апликацијата.

Цели

 • Дефинирање на управување со животен циклус на апликации (ALM)
 • Разбирање на разликата меѓу ALM интерфејси
 • Креирај изданија, циклуси и конструирајте барања
 • Анализирајте ги ризиците поврзани со барањата
 • Организирајте ги тестовите и предметите во дрвото за тестирање
 • Дизајн и создавање на планови за тестирање
 • Генерирајте скрипти за тестирање од чекорите за дизајн
 • Креирај тест сетови, Изврши рачно и автоматски тестови
 • Снимете ги резултатите од извршувањето на резултатите од тестот
 • Пријавете се и управувајте со дефекти
 • Генерирајте графикони и извештаи користејќи ја контролната табла

целната публика

 • Свеж корисник
 • Инженери за обезбедување на квалитет
 • Квалитетни тестери
 • Проектен менаџер
 • Центар за квалитет / администратори на ALM
 • Осигурување на квалитетот води
 • Други Центар за квалитет / АЛМ корисници одговорни за управување со проекти, корисници и работни прилагодувања

Предуслов

Работно познавање на:

 • Windows
 • Веб-страници и прелистувач
 • Концепти за тестирање

Траење на курсот Времетраење: 4 дена

 1. Вовед во управување со животниот циклус на апликациите
  • Опишете го производот на HP за управување со животен циклус на апликации (ALM)
  • Опишете ја хиерархијата и патоказот на АЛМ
  • Отидете низ ALM модулите
  • Опишете ги клучните карактеристики и придобивки на АЛМ
  • Идентификувајте го она што е ново во ALM верзијата 11.5x
  • Идентификувајте дополнителни корисни ресурси
  • ALM Core портфолио
 2. Работа со изданија
  • Идентификувајте ја односот помеѓу линијата на бизнис (LOB), апликации, изданија и циклуси
  • Креирај дрво на порака
  • Да го препознаат значењето на доделувањето барања до изданија и циклуси
  • Да се ​​препознае значењето на доделувањето тестови за изданија и циклуси
  • Додавање на прилози
 3. Работа со барањата и анализа на ризик
  • Наведете барања
  • Идентификувајте ги карактеристиките на корисно барање
  • Додајте барања за проект
  • Креирај дрво на барања
  • Доделување на барања за изданија и циклуси
  • Додајте врски за следење со помош на следливост
  • Додајте врски за следење помеѓу барањата
  • Извршете анализа на ризик за потребите
 4. Тест планирање
  • Организирајте предмети и тестови во дрвото за тест план
  • Креирајте тестови со кои се дефинираат чекорите за тестирање на апликација
  • Користете параметри во тестовите
  • Генерирајте скрипти за тестирање од чекорите за дизајн
  • Дефинирајте тест конфигурации
  • Генерирајте графикон за анализа во живо од дрвото за тест план
 5. Тест Извршување
  • Создајте и организирајте фолдери во дрвото Тест-множества
  • Прикажи ги сите тестови за проектот
  • Креирај тест сетови
  • Додајте тестови и тест конфигурации во комплети за тестирање
  • Тестот за врска поставува папки до изданија и циклуси
  • Управувај со протокот на извршување тест
  • Изврши рачно и автоматски тестови
  • Снимајте и прегледајте ги резултатите од егзекуциите за тестирање
 6. Следење на дефекти
  • Пријавете дефекти
  • Најдете слични дефекти
  • Статус на дефект
  • Пребарувајте и прегледајте дефекти
  • Ги следи дефектите во текот на нивниот животен циклус
  • Поврзани дефекти со ентитети
 7. Известување и анализа
  • Опишете известување и анализа во АЛМ
  • Идентификувајте ги карактеристиките на контролната табла
  • Креирајте папки и страници на таблата
  • Конфигурирајте ја контролната табла
  • Погледнете страната на таблата
  • Генерирање на извештаи и графики
  • Анализирајте ги извештаите и графиконите
  • Креирајте и прикажете извештаи за проектот
  • Генерирај форматирана проектна документација и извештаи на Excel

Престојни настани

Во овој момент нема претстојни настани.

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно контактирајте со нас.


Осврти